Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Groot Stadsdictee

SCHUNCK Glaspaleis, Bibliotheek (+2 en +3)


09-09-2019 van 10:00 t/m 11:30

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Laaggeletterden

SCHUNCK organiseert tijdens de Week van de Alfabetisering onder het motto ‘Laat taal je maatje zijn’, diverse activiteiten in en om het Glaspaleis om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid.

Laat taal je maatje zijn

Mensen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen zijn kwetsbaar in onze samenleving. Er heerst nog een groot taboe op laaggeletterdheid, mensen schamen zich en durven niet om hulp te vragen. En dat heeft soms grote gevolgen op het gebied van geld, werk, gezondheid en gezinsleven.

 

Het Groot Stadsdictee

Tijdens de Week van de Alfabetisering wordt het vaste programma van SCHUNCK (Digi-Taalhuis) aangevuld met extra activiteiten. Zo is er op maandag 9 september het Groot Stadsdictee, voorgelezen door wethouder Jordy Clemens. Ook zijn er dagelijks voorstellingen interactief voorlezen voor de allerkleinsten en komt schrijfster Karin Giphart op 7 september naar het Glaspaleis.

Kijk voor het uitgebreide en actuele overzicht op www.bibliotheekheerlen.nl of bezoek de info stand van het Digi-Taalhuis op 9 september in de hal van het SCHUNCK Glaspaleis.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen