Onze vestigingen blijven gesloten tot en met 9 februari 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Heerlen: een (te) gekke stad

29-07-2020 t/m 27-10-2020

Entree: gratis

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Voor alle thuisblijvers deze zomer is er nu een spannende route door Heerlen voor jonge en oude(re) mensen! Als je het aandurft, kun je de stad met nieuwe ogen gaan bekijken. Wie weet, misschien kom je wel op plekken waar je nog nooit bent geweest! 

Wandelroute - Heerlen een te gekke stadKunstenaar Jan Rothuizen heeft in de vitrine van SCHUNCK een zwevende installatie gemaakt van lampionnen. Deze lampionnen zijn een visueel verslag van zijn wandelingen door Heerlen. Jan komt uit Amsterdam en was nog nooit in Heerlen geweest. Daarom bekeek hij de stad met heel andere ogen, dan dat je iedere week wel een keer in het centrum komt. Wat weet jij eigenlijk van de stad Heerlen? Weet jij wat voor betekenis achter bepaalde gebouwen of standbeelden zit? Met deze route kun je dat ontdekken.

 

Door de route samen met je gezin te lopen, bekijk je Heerlen een beetje door de ogen van Jan Rothuizen, maar ook door de ogen van het verleden, het heden en zelfs de toekomst! Vergeet hierbij zeker je eigen ogen niet; ga je dingen zien die je nog nooit hebt gezien? 

 

Praktische informatie

  • De route is bedoeld voor jonge en oud(ere) mensen samen. Bijvoorbeeld voor gezinnen en families. Ouders, grootouders en kinderen wordt gevraagd om samen te werken om de vragen die je onderweg tegen komt, te beantwoorden.
  • De route wordt in het boekje beschreven en duurt ongeveer 1,5 uur. Natuurlijk kun je op ieder moment pauzeren en later verder gaan.
  • Je kunt het boekje gratis ophalen aan de balie van het SCHUNCK Glaspaleis.

 

We wensen  je heel veel plezier en horen graag van je wat je ervan vindt!

 

Antwoorden

Heb je alle vragen beantwoordt en wil je weten of je het goed hebt? Download dan HIER de antwoorden. >>

 

Over Jan Rothuizen en zijn zwevende installatie Souvenir

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) presenteert Souvenir, een installatie van zwevende lampionnen in de vitrine van SCHUNCK. De lampionnen zijn een visueel verslag van wandelingen die hij maakte door Heerlen. De vormen en teksten refereren aan de etalages en ramen van deze stad.

Rothuizen is vooral bekend van de Zachte Atlas, een verzameling getekende plattegronden waarin hij niet alleen tekent en beschrijft wat er is, maar ook wat hij denkt, voelt en vermoedt. De verhalen die hij in zijn werk over plekken vertelt, laten zich lezen zoals landkaarten, zonder vaststaand begin of einde.

Meer informatie vind je hier >>.

Nog meer uitjes

Ben je benieuwd wat je deze zomer nog meer kunt beleven in Heerlen en het Glaspaleis? Klik dan hier voor een overzicht >>.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen