Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle vestigingen gesloten en activiteiten gecanceld in de periode 16 maart – 1 juni 2020. Wij onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten later doorgang te laten vinden. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Heerlen Rooftop Project - Uit je dak - proeftuin

Parkeergarage De Putgraaf


19-04-2020 t/m 30-09-2020

Entree: gratis

Categorie: Architectuur, Lopende expositie

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

De daktuin is open tijdens speciale gelegenheden. Check het programma op deze pagina.

In aanvulling op de tentoonstelling The Heerlen Rooftop Project – Uit je dak , is het dak van parkeergarage De Putgraaf – met een prachtig uitzicht over de stad – tijdelijk als een urban farmpark / experimentele proeftuin ingericht. Hier zullen regelmatig activiteiten plaatsvinden voor publiek, deskundigen en scholen.  

Op een eenvoudige manier worden meerdere plantvakken aangelegd, voorzien van een aantal kruiden en planten die voor een recept nodig zijn. De experimentele daktuin wordt onderhouden door SCHUNCK en vrijwilligers.

Over The Heerlen Rooftop Project

SCHUNCK zet met The Heerlen Rooftop Project  – samen met stakeholders in de regio, experts en de lokale gemeenschap, jong en oud – een beweging op gang om daken in de stad duurzaam en klimaat-georiënteerd in te richten, te vergroenen en in gebruik te nemen. Het grijze dakenlandschap in Heerlen centrum, biedt een ontzettend groot en onbenut potentieel om het urgente thema ‘klimaat’ duurzaam voor de toekomst aan te pakken.

Na Uit je dak , dat een bewustwording van de mogelijkheden op gang wil brengen, volgt in 2022 het 1e Rooftop festival, genaamd Op je dak , ter verdere stimulering. In het vervolg zullen regelmatig Rooftop festivals plaatsvinden, onder het motto Pak je dak,  die geleidelijk moeten bijdragen aan een duurzame verandering van het dakenlandschap.

Activiteiten / programma:

  • vrijdag 5 juni, Rooftop symposium
  • zondag 21 juni, Dag van de Architectuur 2020

 

Feestelijke opening

Directie en medewerkers van SCHUNCK nodigen u van harte uit voor de feestelijke opening van de nieuwe tentoonstellingen voorjaar / zomer 2020. Burgemeester Emile Roemer zal het openingswoord verrichten.

U bent op 19 april 2020 vanaf 15.00 uur welkom in het SCHUNCK Glaspaleis (het feest wordt later (bij goed weer) voortgezet in de Proeftuin op parkeergarage Putgraaf) voor een preview van de volgende presentaties:

Uit je dak – The Heerlen Rooftop Project (expo en daktuin)

Souvenir – Jan Rothuizen

Omarm me – Driver’s Seat x Aad de Haas

Homage to the Soul – Muurschildering: George Korsmit

Ik en Mijzelf – Toon Tellegen & Ingrid Godon

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen