SCHUNCK heropent – onder voorbehoud – vanaf 19 mei. Leerlingen muziek & dans zijn dan weer welkom. De bibliotheek en het museum blijven voorlopig gesloten. Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Heerlen Rooftop Project - Uit je dak - de tentoonstelling

SCHUNCK Glaspaleis
(Museum (-1))

16-06-2020 t/m 30-08-2020

Entree: €6,50

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Jongeren, Professionals, Senioren, Volwassenen

Koop ticket

Met 'Uit je dak' laat SCHUNCK zien hoe ons dakenlandschap er in 2040 uit zou kunnen zien. Groener, duurzamer en met een nieuw perspectief op de stad.

De tentoonstelling Uit je dak laat een inspirerende verzameling resultaten zien uit de internationale ideeënprijsvraag voor architecten en ontwerpers, die SCHUNCK in 2019 heeft uitgezet. Deelnemers kregen de opdracht om het – tot nu toe – onbenutte potentieel van de grijze daken in het centrum te transformeren tot een duurzamere, klimaat-georiënteerde inrichting van de leefomgeving.

Een brede caleidoscoop aan thema’s (van klimaat, biodiversiteit, re-use & recycling, ondernemerschap, urban farming, urban gardening tot alternatieve energieën en reductie van de gebouwde materie) laat zien welk potentieel in de nog onbenutte daken ligt.

Ook laat SCHUNCK gerealiseerde, geslaagde voorbeelden zien die wereldwijd hun waarde bewezen hebben.

The Heerlen Rooftop Project

The Heerlen Rooftop Project omvat een traject van jaren. In 2019 is SCHUNCK begonnen met een dakenscan en een internationale ideeënprijsvraag voor zeven daken in Heerlen.

De prijsvraag  leverde 53 geldige inzendingen op van architecten- en ontwerpbureaus uit elf verschillende landen. De jurering van deze inzendingen vond plaats in twee fases.

Begin november 2019 werd een selectie gemaakt van tien projecten die, individueel, een extra opdracht van de jury kregen.

 

53 ontwerpen in de tentoonstelling

Bekijk alle 53 ontwerpen van The Heerlen Rooftop Project hier online

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen