Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

**VOL** Auwieë hej, KAL PLAT! Cursus Heerlens dialect

24-10-2019 t/m 28-11-2019

Entree: €75,00

Categorie: Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

Wense plat kens proate, mosse dat neet loate!

Wie zegt dat er in Heerlen geen dialect wordt gesproken? Na twee uitverkochte edities van deze cursus wordt dat in ieder geval steeds meer. Het Heëlesj plat is gevormd door de ligging en de geschiedenis van de stad en is een springlevend stuk Limburgs erfgoed.

Tijdens deze cursus oefen je op een laagdrempelige manier het luisteren, spreken, schrijven en lezen van het Heerlens dialect onder leiding van ervaren taaldocente Esther van Loo. SCHUNCK organiseert deze cursus in samenwerking met lerarenvereniging Levende Talen (sectie Limburgs) en dialectvereniging Veldeke Heerlen e.o.

 

Bron: ichkalplat.nl

Docent
Esther van Loo

Duur
6 x 2 uur

Dag / tijd
Donderdagavond 19:30 uur – 21:30 uur

Data
24 oktober t/m 28 november 2019

Locatie
SCHUNCK Glaspaleis      

Extra info
Inclusief Heerlens woordenboek en certificaat van deelname.

Kosten
€75,- / € 70,- voor leden van Parkstad Limburg Bibliotheken en Vrienden van SCHUNCK. Inschrijven met korting is alleen mogelijk bij de receptie van het SCHUNCK Glaspaleis.

**VOL**
Deze editie van de cursus Heerlens dialect is vol. Stuur een mailtje naar [email protected] om jezelf op de wachtlijst te laten zetten. Staan er genoeg mensen op? Dan zorgen we voor een extra editie, dus stuur meteen een mail!

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen