Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Thrilleravond

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)
(Auditorium)

17-11-2018 van 20:00 t/m 22:30

Entree: €10,00

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Volwassenen

Vorig jaar een daverend succes. De spanning zinderde door de zaal. Daarom op veler verzoek organiseert SCHUNCK opnieuw een thrilleravond. Onder de titel ‘Het lijk was nog warm 2’ ontvangt Gouden Strop-winnaar en thrillerauteur Michael Berg vijf collega’s en een ‘special guest’.

De collega-thrillerauteurs zijn: Toni Coppers (België), Charles den Tex, Corine Hartman, Joyce Spijker en Henri de Hoon. Special guest is de Limburgse politieman Jan Muijs.

Waarom is het ene boek spannender dan het andere?

Hoe verdiept een schrijver zich in de wereld van moord en doodslag?

Hoe laat een schrijver de lezer sidderen?

Herkent een doorgewinterde politieman zich in de door thrillerauteurs gecreëerde werkelijkheid?

En meer antwoorden op alles wat je nooit durfde te vragen.

Michael Berg

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Michael Berg werkte als documentairemaker voor de Nederlandse radio. In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk  om thrillers te gaan schrijven. Hij debuteerde in 2008 en schreef inmiddels 8 boeken die talloze nominaties ontvingen. Met ‘Nacht in Parijs’ won hij De Gouden Strop en stond hij 15 weken achter elkaar in de bestseller top 60. Michael Berg woont sinds 2017 weer in Nederland, in Heerlen.

 

Toni Coppers

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Toni Coppers werkte als programmamaker voor de BRT radio. Vanaf 2008 is hij fulltime schrijver. Hij geldt als een van de beste en bekendste Vlaamse thrillerauteurs.  Dit jaar viert hij het tienjarig jubileum van zijn alom bejubelde Liese Meerhout-serie, een serie waarmee hij de Hercule Poirotprijs won en tweemaal winnaar was van de Hercule Poirot Publieksprijs. Van de Liese Meerhout-serie werd in België een succesvolle tv-serie gemaakt.

Charles den Tex

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Charles den Tex studeerde fotografie en film in London. Na gewerkt te hebben in Parijs vestigde hij zich in 1979 in Nederland als reclametekstschrijver en communicatieadviseur. In 1995 debuteerde hij als thrillerauteur. Charles den Tex werd veelvuldig genomineerd en won maar liefst drie keer De Gouden Strop (‘Schijn van kans’, ‘De macht van meneer Miller’ en ‘Cel’). Zijn werk werd verfilmd en veelvuldig vertaald. Charles den Tex schrijft ook scenario’s voor tv.

Corine Hartman

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Corine Hartman had een eigen tekstbureau en is vanaf 2007 fulltime schrijver. Met vijf Gouden Strop-nominaties en twee Hebban/crimezone-Awards in haar bezit, geldt ze als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land. Maar liefst zes van haar titels werden met vier sterren beloond in de kritische VN Detective & Thrillergids. Dat geldt ook voor haar vorige thriller, ‘Het kwaad in ons’: ‘Een drama dat zich onverbiddelijk ontrolt. Hartman geeft haar verhaal tempo, spanning en geloofwaardigheid.’

Joyce Spijker

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Joyce Spijker (Roermond) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en debuteerde in 2013 met ‘Spotlight’, een spannende roman over de schaduwkanten van de roem. Haar tweede boek ‘In de familie’ is een politiek geïnspireerde thriller die uitmondt in een familiedrama. Op dit moment werkt ze aan een serie nieuwe thrillers en heeft ze een non-fictie boek geschreven over de liefde. Naast schrijven werkt Joyce als schrijfcoach, geeft ze workshops aan bedrijven en is ze regelmatig op een podium te vinden als presentator of dagvoorzitter.

 

Henri de Hoon

Het lijk was nog warm II - SCHUNCK

Henri de Hoon (Heerlen) studeerde af aan het conservatorium in Maastricht als pianist. Hij gaf pianoles tot 1997 en is sindsdien als administratief medewerker verbonden aan het Arcus College. Hij debuteerde in 2001 als thrillerauteur. Zijn boek ‘Dood vermogen’ werd genomineerd voor de Diamanten Kogel. Zijn laatste boek ‘Lost in London’ werd enthousiast besproken door de VN thrillergids. Henri de Hoon schrijft tevens filmscenario’s en is columnist voor L1 radio en Cinesud Magazine.

Special guest

Jan Muijs is een doorgewinterde politieman. Hij begon in 1979 bij de Koninklijke Marechaussee. In 1985 kwam hij in dienst van de toenmalige Gemeentepolitie Heerlen. Hij werkte o.a. als rechercheur verdovende middelen, rechercheur zware criminaliteit en rechercheur synthetische drugs kernteam Zuid-Nederland. Momenteel is Jan Muijs coördinator Team Grootschalige Opsporing Limburg.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen