Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Voorlezen voor volwassenen

Pancratiusplein, Holy Moly tipi tent


27-12-2017 van 20:00 t/m 20:45
27-12-2017 van 21:00 t/m 21:45

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Volwassenen

Knus in de tipi tent van Park Urbana.

Uit eigen werk lezen voor:

Top thriller auteurs Joyce Spijkers en Michael Berg.

Over Michael Berg

Michael Berg is het pseudoniem van Michel van Bergen Henegouwen. Geboren in Heerlen, studeerde Nederlands in Amsterdam en was leerling/repetitor aan de Kleinkunstacademie. Na korte tijd gewerkt te hebben als zanger/muzikant kwam hij in 1982 bij de omroep. Voor de RVU maakte hij twee jaar tv-programma’s om daarna over te stappen naar de radio (presentator/interviewer/documentairemaker). Voor de NOS was hij zendercoordinator van Radio 5. Van 1999 tot 2004 werkte hij bij de regionale omroep L1 als programmaleider radio.

Hij schreef liedjes voor radio, tv, theater en talloze artiesten, componeerde een kindermusical, schreef tekst en muziek voor een internationale kindertelevisieserie en was als componist/producer betrokken bij diverse cd’s. Verder schreef hij radioteksten, columns,een radiosoap en hoorspelen voor de AVRO.

​In 2004 verhuisde hij naar Frankrijk om te gaan schrijven, inmiddels woont hij sinds begin 2017 weer in Nederland. Bij The House of Books verschenen Twee zomers (2008), Blind vertrouwen (2009), Een echte vrouw (2010), Hotel du Lac (2011), Nacht in Parijs (2012) en Heller (2014) en Het meisje op de weg (2015)

Michael Berg publiceerde in het Amerikaanse blad Ellery Queen Mystery Magazine, schreef mee aan de verhalenbundel Over de Grens die in Duitsland verscheen onder de titel Schmugglerpfade en aan de bundel Meliefje, Meliefje, wat wil je nog meer.

Oktober 2017 verschijnt zijn nieuwste boek: Broertje.

Prijzen/nominaties

Het meisje op de weg shortlist Diamanten Kogel 2015 en shortlist Gouden Strop 2016

Heller shortlist Hebban Crimezone Thriller Award 2014 en tiplijst voor de Diamanten Kogel 2014

Nacht in Parijs winnaar De Gouden Strop 2013 voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar.

Hôtel du Lac shortlist voor De Diamanten Kogel en voor de Crimezone Thriller Award.

Een echte vrouw werd genomineerd voor Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2010.

 

 

Over Joyce Spijkers

Joyce Spijker is schrijver, schrijfcoach en eigenaar van schrijversplatform writers: community. De liefde voor lezen zat er al vroeg in en ook schrijven werd voor haar steeds belangrijker. Na een opleiding Nederlandse taal- en letterkunde en een carrière als communicatieadviseur debuteerde ze met haar eerste boek bij Meulenhoff Boekerij, Spotlight. Deze spannende roman werd lovend ontvangen en speelt zich af in de Nederlandse tv- en filmwereld. In 2016 maakte ze de switch naar thrillers en verscheen ‘In de familie’ waarin zich tegen de achtergrond van de Haagse politiek een familiedrama ontvouwt. Op dit moment werkt ze aan een thrillerserie die ook weer verschijnt bij De Boekerij.
Naast haar schrijverschap runt ze het platform writers: community waar (beginnende) schrijvers en bloggers alles kunnen vinden om van hun schrijfidee werkelijkheid te maken. Met behulp van redacteuren, uitgevers, correctoren, succesvolle schrijvers en vormgevers deelt zij haar kennis, netwerk en ervaring met leden om hun zo te helpen met hun schrijfambities. Daarnaast geeft ze ook workshops en wordt ze regelmatig ingehuurd als dagvoorzitter of presentator.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen