Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Ik en mijzelf - Toon Tellegen & Ingrid Godon

SCHUNCK Glaspaleis, Bibliotheek (+2 en +3)


14-03-2020 t/m 23-08-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Bibliotheek, Lopende expositie

Doelgroep: Jongeren, Kinderen, Volwassenen

Ik zie mijzelf en twijfel aan alles.
Ik weet zeker dat er niets is waaraan ik niet twijfel.
Dat weet ik niet zeker!
Dat weet ik wel zeker!

- Toon Tellegen -

In samenwerking met Bibliotheek Genk (B) realiseert SCHUNCK een kleine, maar fijne bibliotheektentoonstelling met teksten van de bekende Nederlandse schrijver Toon Tellegen en getekende portretten van de Vlaamse illustrator Ingrid Godon. Onlangs verscheen een gezamenlijke publicatie van dezelfde titel. De portretten van Godon hebben een verstilde, autonome kwaliteit en passen bijzonder goed bij de poëtische teksten van Tellegen over de betekenis van het ik-zijn. Thema’s in hun boek én in deze presentatie zijn Identiteit en het Zelf, iets waar iedereen af en toe bewust of onbewust bij stil staat.

Toon Tellegen & Ingrid Godon

Foto: Tatiana De Munck

‘Ik en mijzelf’ is het vierde boek van het bekroonde duo Ingrid Godon en Toon Tellegen. Ze maakten al eerder de prachtige reeks ‘Ik wou’, ‘Ik denk’ en ‘Ik moet’. In dit pareltje krijg je een bijzondere en ontroerende kijk op ‘ik’.
Toon Tellegen maakte warme, filosofische en soms confronterende gedichten over identiteit. Ingrid Godon maakte beklijvende portretten, typerend voor haar bijzondere stijl.

Zowel toon Tellegen als Ingrid Godon werden door respectievelijk Nederland en België genomineerd voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2020, een internationale kinderliteratuurprijs.

praktische informatie

De tentoonstelling is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek in het SCHUNCK Glaspaleis:
ma-vr 9:00 – 17:00 uur
za 10:00 – 17:00 uur
zo 12:00 – 17:00 uur

deze tentoonstelling opent

Deze tentoonstelling opent tegelijktijdig met vier andere tentoonstellingen op 19 april 15:00 uur.
Meer info: Opening tentoonstellingen voorjaar 2020

Deze expo is een productie van Bibliotheek Genk en werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

     

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen