Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cursus Kal plat - locatie Hoensbroek

SCHUNCK bibliotheek Hoensbroek


02-03-2020 t/m 06-04-2020

Entree: €90,00

Categorie: Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

De cursus Kal plat is uitgesteld, en start dus niet op maandag 2 maart. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwe startdatum? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of doud de website in de gaten.

D’r Vasteloavend is wèr vuurbie! De carnaval is weer voorbij! Zou jij ook zo graag die fijne Limburgse liedjes eens willen verstaan, begrijpen en meezingen? Schrijf je dan nu in voor de cursus Kal plat!

 

Wil je de taal van je Hoensbroekse omgeving beter kunnen verstaan en een gesprek in het Limburgs kunnen voeren (op ERK-taalvaardigheidsniveau A2 (kijk op www.erk.nl))? 

Wil je leren lezen en schrijven in het Limburgs? 

Wil je je kennis over het Hoensbroekse dialect en andere varianten van het Limburgs vergroten? 

 

Doe dan met ons mee. Tijdens deze interactieve cursus wordt er geoefend met al deze vaardigheden en is er aandacht voor individuele wensen. De cursus kan worden afgesloten met een toets en/of een dictee. Deelnemers ontvangen een certificaat. 

 

Praktische informatie

Bron: ichkalplat.nl

6 maandagen vanaf 2 maart

Tijdstip: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: SCHUNCK Bibliotheek locatie Hoensbroek
Kosten: € 90 ,-
Docente: Esther van Loo
Extra: Inclusief Heerlens woordenboek (indien men nog niet eerder heeft deelgenomen aan dialectcursus in SCHUNCK)

Bring your own device kan af en toe van toepassing zijn 

 

Recensie

Ben je benieuwd naar het verhaal van één van de cursisten van een vorige editie van de cursus Kal plat? Lees dan hier de recensie.

 

Wij sluiten aan bij de oproep van de provincie om te helpen het convenant Limburgse Taal concrete uitwerking te geven om zodoende de vitaliteit van het Limburgs te versterken. 

 

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met Levende Talen Limburgs (https://limburgs.levendetalen.nl) en de Veldeke-krink Heële en umsjtrieëke. 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen