Kinderboekenweek 2018

SCHUNCK Bibliotheken, alle locaties


03-10-2018 t/m 14-10-2018

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Kinderen

Binnenkort is het weer zover, het is feest in de bieb!

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek draait alles om vriendschap. Wie is jouw vriend of vriendin? En heb jij een BFF of mattie? Kom samen naar de bieb om te lezen en te spelen. Kom erbij in SCHUNCK en geniet samen met je vrienden en vriendinnen van alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek.

Devider 3 Kindervboekenweek KBW 2018

Illustratie-1 KBW Kinderboekenweek 2018Do It Yourself Workshop
Teken en maak je eigen vriendschapsslinger! Ga samen met je vrienden de uitdaging aan en maak samen de langste vriendenslinger.

3 t/m 14 oktober / In de vier vestigingen van SCHUNCK Bibliotheek /  Tijdens openingstijden / Gratis / Vanaf 6 jaar

 

BoekieWoekie-Festival-Vriendenslinger-web

 

Op ontdekking in de tentoonstelling Nomadic Mountains
Nomadic-Mountains-KBW-Kinderboekenweek-2018
Met behulp van vragen, opdrachten en puzzels ga je in de tentoonstelling op zoek naar bijzondere plekken. In welk kunstwerk zou jij wel eens een nachtje willen logeren? Of welk kunstwerk kan er volgens jou wel een muziekje gebruiken? Kom het samen ontdekken!

t/m 2 dec / SCHUNCK Museum / Di t/m zo / 11.00-17.00 uur / Entree €6,- / t/m 18 jaar gratis / De museumtas is gratis – Vanaf 6 jaar

 

BoekieWoekie-Festival-KBW-Kinderboekenweek-2018BOEK!E WOEK!E Festival
We sluiten de Kinderboekenweek af met het BOEK!E WOEK!E Festival. Een gratis feest voor alle kinderen in het hele Glaspaleis. Iedereen is welkom dus kom erbij!
De hele middag kun je samen met je vrienden en vriendinnen hutten bouwen, je laten schminken, muziek maken, knutselen, tekenen, samen foto’s maken en nog veel meer! Klik hier voor het complete programma van Boek!e Woek!e Festival

Zo 14 okt / SCHUNCK Glaspaleis /  12.00-17.00 uur / Gratis / Vanaf 4 jaar

Devider 1 Kindervboekenweek KBW 2018

 

Kinderboekenweekgeschenk en prentenboek

Kinderboekenweekgeschenk-auteurs-KBW-2018

Het Kinderboekenweekgeschenk 2018 is De eilandenruzie van Juzua Douglas. Je krijgt het geschenk van 3 t/m 14 oktober 2018 cadeau van je boekverkoper bij besteding vanaf €10,- aan Nederlandstalige kinderboeken.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is Kom erbij van schrijfster en illustratrice Milja Praagman. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek te verkrijgen in de boekenhandel voor €6,95.

 

Devider 3 Kindervboekenweek KBW 2018

 

Bieb-Bende Boekenclub

De-Bieb-bende-boeken-inclusief-De-vloek-van-de-FeroxKinderboekenschrijver Michael Reefs, bekend van de succesvolle boekenreeks Bieb-bende Boekenclub organiseert in samenwerking met SCHUNCK een echte boekenclub. Hoe leuk is dat, leer van de meester zelf! Want misschien schuilt er in jou wel een groot schrijver of verhalenverteller. Wil je mee doen? Klik dan hier voor meer informatie. 

Devider 1 Kindervboekenweek KBW 2018

 

Boekentips

Cover-Mag-ik-meedoen-kinderboekenweek-KBW-2018-2Mag ik meedoen? – John Kelly
Leeftijd: 4 tot 6 jaar
Eend wil graag nieuwe vrienden maken en meedoen met de leeuwen of de olifanten. Maar hij kan niet brullen als een leeuw of trompetteren als een olifant. Wat nu?

 

Het geweldige grote vriendjes boek – Mary Hoffman
Leeftijd: 5 t/m 8 jaarCover-Het-geweldige-grote-vriendjesboek-Kinderboekenweek-KBW-2018
Wat is een vriend? Moet een vriend dezelfde dingen leuk vinden als jij? Kun je ook vrienden zijn met dieren of met je broer of zus? In Het geweldige grote vriendjesboek ga je op zoek naar antwoorden op zulke vragen. Vriendschappen bestaan in alle soorten en maten!

 

Hoe maak ik een vriend? – Evelien de Vlieger
Leeftijd: vanaf 9 jaarCover-Hoe-maak-ik-een-vriend-Kinderboekenweek-KBW-2018
Felix gaat op kamp, een kamp waar hij niemand kent. Zijn moeder zegt dat hij wel een vriend zal maken. Maar hoe doe je dat, een vriend maken? Felix gaat meteen aan de slag. Hij schrijft lijstjes met eigenschappen die een goede vriend moet hebben, én welke lichaamsdelen. Maar bestaat er wel een ultiem recept om een vriend te maken?

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen