"This is my letter to the world that never wrote to me”

SCHUNCK Glaspaleis
(Centrale Hal (0))

02-04-2018 t/m 05-04-2018

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

“Je kent mij niet, en terwijl ik dit schrijf ken ik mezelf ook niet helemaal. Ik heb overigens wel geprobeerd om je niet te schrijven, ik probeer het al twee dagen lang, maar ik geef het nu op.”
- David Grossman

We spreken het volgende af:

We schrijven elkaar maximaal tien brieven. 

We zullen elkaar nooit ontmoeten.

We hebben een radicaal eerlijke relatie, we liegen niet.

 

 

Anouk van Kolfschoten en Lola Bogaert schrijven sinds 2 januari 2017 brieven naar onbekenden en wachten op reactie. Ze willen weten hoe het is om een relatie te hebben die louter op papier bestaat. Ze willen fantaseren over degene waarmee ze corresponderen. Ze willen dromen. Ze willen uitkijken naar de postbode. Ze willen wachten. Wachten op woorden van een onbekende. Ze willen ervaren hoe het voelt om de tijd te laten verstrijken. Ze willen verlangen. Verlangen naar contact. Een reactie.

De brieven vormen het materiaal voor de voorstelling die ze deze zomer maken binnen het kader van Festival MoMeNT in Tongeren. Tussen 2 en 5 april werken ze in de centrale hal van SCHUNCK aan de tekst voor hun voorstelling.

Op 18 April 2018 tonen ze in Parkstad Limburg Theaters tijdens de “Sneak Peak” een selectie van de brieven en geven zij een inkijkje in hun artistieke onderzoek. Daarvoor reserveren kan via www.plt.nl

Lola Bogaert deed voor dit project een vooronderzoek in Monty Kultuurfaktorij in het kader van het Montignardsproject en Anouk van Kolfschoten stond al eerder met een brieven-installatie op Oerol.

Dit project wordt ondersteund door Via Zuid.

Ook iets voor jou?

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen