Lezing Bob Dylan en de Literatuur

SCHUNCK Glaspaleis
(Bibliotheek (+2))

08-12-2016 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €5,00

Categorie: Bibliotheek, Educatie, Muziek

Doelgroep: Volwassenen

The times are a-changin?

Nobelprijs voor de Literatuur

Op 13 oktober werd wereldkundig dat Bob Dylan de 109e Nobelprijs voor de Literatuur heeft gewonnen. De 75-jarige Amerikaan krijgt de prijs voor het creëren van “nieuwe poëtische uitdrukkingen binnen de Amerikaanse liedjestraditie”, aldus de jury.
De literaire wereld stond op z’n kop. De popmuziekwereld leek al eveneens in verwarring. De dagen na de toekenning werd er driftig op los gediscussieerd in de media. Voor- en tegenstanders namen het tegen elkaar op. ‘Is popmuziek nu opeens literair?’ ‘Eindelijk is het afgelopen met de stiefmoederlijke behandeling van de popmuziek’, waren veelgehoorde meningen.

Ander licht: Bert en Harry

Welnu, op de vooravond van de uitreiking is het tijd om eens een licht op de zaak te schijnen.
Popjournalist en Dylan-kenner Bert van de Kamp zal een poging wagen Bob Dylan en de literatuur met elkaar te verzoenen. Harry Prenger zal bij wijze van inleiding zijn haat/liefde verhouding met Dylan uit de doeken doen.

Bert van de Kamp was bijna dertig jaar redacteur van het muziektijdschrift Oor en interviewde en portretteerde talloze artiesten uit binnen- en buitenland. Tegenwoordig is hij docent popgeschiedenis aan de HKU Utrecht en geeft lezingen over popmuziek. Voor zijn werk ontving hij in 1995 de eerste Pop Pers Prijs.

Harry Prenger is journalist en hoofdredacteur van het online cultureel magazine Zwart Goud.

DJ 45Frank draait fijne plaatjes met kraakjes.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen