Lezing Maurice Mentjens

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal (+5))

01-05-2018 van 20:00 t/m 21:30

Entree: gratis

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Volwassenen

Lezing door ontwerper Maurice Mentjens, georganiseerd door de Vrienden van SCHUNCK

Maurice Mentjens. Kikis stocksale | Foto: Arjen Schmitz

Maurice Mentjens ontwerpt interieurs voor winkels, kantoren, restaurants, bars en museumexposities. Het doel is om hoogwaardige ontwerpen te creëren waarbij kwaliteit en creativiteit voorop staan bij alle aspecten van het ontwerp- en realisatieproces. Voor elke klant wordt een ontwerp op maat gemaakt. Maurice is opgeleid als product ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en Design Academy Eindhoven en starte in 1990 zijn eigen studio.

Maurice Mentjens wil het liefst verhalen vertellen. Verpakt in verschillende gelaagdheden die refereren aan de plek of het gebruik. Alles draait voor hem om de context. Het uiteindelijke ontwerp wordt daarmee een verhalenbundel en moet gelezen worden als een essay. Filosofisch van inslag, vol betekenissen. Vaak gekozen uit de mythologie, historie, literatuur of de beeldende kunst. Juist door dit intellectuele gebruik van de semiotiek, overschrijden zijn projecten de grenzen van de interieurarchitectuur en betreden de wondere wereld van de autonome vormgeving.

Maurice Mentjens, ontvangsthal DSM

Het werk van Maurice Mentjens is veelvuldig gepubliceerd in diverse media wereldwijd en is bekroond met verschillende (inter)nationale prijzen, waaronder drie Dutch Design Awards en drie German Design Awards. Bekende ontwerpen zijn onder andere de nieuwe museumwinkel van het Bonnefantenmuseum, een receptieruimte voor de directie van DSM in Heerlen waar hij in 2007 een Dutch Design Award mee won, Belgisch restaurant Witloof in Maastricht (Dutch Design Award 2006), Kiki’s Stocksale van Kiki Niesten in Maastricht en de geur- en smaaklaboratoria van de Smaak expositie in 1999-2000 in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Maurice Mentjens, House of smart | Foto: Arjen Schmitz

 

Programma en aanmelding

Start Lezing: 20:00 uur
Einde Lezing: 21:30 uur (geen pauze)
Toegang: Gratis, aanmelden verplicht. Er kan t/m vrijdag 27 april aangemeld worden via: [email protected]

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen