Lezing Peter Veenstra en Laura Ekasetya – Landscape works

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


23-09-2021 van 19:30 t/m 21:00
22-09-2021 van 19:30 t/m 21:00

Entree: €7,50

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie, Lopende expositie

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

In het kader van de expositie Landscape works with Piet Oudolf & Lola: In search of Sharawadgi geven Peter Veenstra en Laura Ekasetya een lezing over landschapsarchitectuur.

Deze lezing houden we vanwege de geldende Corona-maatregelen, zowel op 22 als op 23 september.

Koop tickets voor 22 september > 

Koop tickets voor 23 september > 

Peter Veenstra

Peter Veenstra is medeoprichter van LOLA Landscape Architects uit Rotterdam. Met voorbeelden van projecten in binnen- en buitenland en aan de hand van de publicatie behorende bij de expositie, gaat Veenstra in op de werkwijze en visie van het bedrijf. Tevens vertelt hij over de samenwerking met Piet Oudolf tijdens het project in de kasteeltuin van Etzenrade en het verhaal en idee achter de expositie in SCHUNCK.

LOLA Landscape Architects is een bureau voor vooruitstrevende landschapsarchitectuur. Het onderzoekt en ontwerpt aan ruimtelijke transities van bestaande cultuurlandschappen. Met doordachte ideeën en doelgerichte ingrepen wil LOLA (Lost Landscapes) die landschappen optimaliseren tot mooie, gezonde en duurzame plekken. Daarin neemt het ontwerpen van unieke belevenissen een prominente plek in: landschappen om in te dwalen, over te verbazen en te verwonderen, van te genieten en te dromen.

Peter Veenstra is landschapsarchitect. Hij is medeoprichter en partner van LOLA Landscape Architects, waar hij projecten en ontwerponderzoeken leidt. Vrijheid in beweging en gebruik is altijd het uitgangspunt in zijn ontwerpen, zowel in grootstedelijke omgevingen als in open natuur. In 2013 ontving hij de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten.

 

Fotografie: Iwan Baan

 

Laura Ekasetya

Laura Ekasetya, voormalig hoofd Horticulture van de Lurie Gardens in Chicago, gaat tijdens haar (Engelstalige) lezing in op de samenwerking met Piet Oudolf tijdens de realisatie van de Lurie Gardens in Chicago. Belangrijk onderdeel van die samenwerking was ook de vraag hoe de tuinen op lange termijn een succesvol project te maken met behulp van mensen uit de gemeenschap. Het betrekken van lokale gemeenschappen bij projecten is een belangrijk en actueel thema binnen de landschapsarchitectuur.

I will elaborate on the relationship I had with Piet in assuring the gardens success. This is a big topic with landscape architecture at the moment, because international firms need to find local people to assure the success of the projects in the long term.

 

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 23 september
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium
Entree: € 7,50

Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar per lezing (22 en 23 sept).

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen