Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Maand van de film & het woord

01-11-2015 t/m 30-11-2015

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

November is de themamaand ‘Maand van de film & het woord’ in de MIJNshop. Er vinden verschillende projecten plaats op het snijvlak van mijnverleden, film en woord.

MIJNshop Poëzieavond

19 november, 19.00-20.30 uur, gratis entree
Stadsdichter Michelle Bracke en de dichters Petra Stevens, Frans Stollman, Merlijn Huntjens, Ymke Fiddelaars, Ricardo & DjoO en Anita Seo dragen voor uit eigen werk en onderzoeken het Heerlens mijnverleden in hun poëzie.

Doorlopend programma met documentaires en films over het mijnverleden

1 nov t/m 30 nov 2015 gedurende openingstijden MIJNshop
Kom relaxen met een bakje popcorn en kijk doorlopende documentaires van L1 over het mijnverleden in de MIJNshop.

Tentoonstelling met maquettes van mijngebouwen van Bert Senden

4 nov t/m 3 dec 2015 gedurende openingstijden MIJNshop
Bert Senden is modelbouwer van maquettes. Geïnspireerd door het leven van zijn vader als medewerker van het Spoorweg en Expeditiebedrijf van de Staatsmijnen bouwt Senden al 45 jaar modellen van o.a. de schacht en het seinhuis van de Staatsmijn Emma en het voormalige treinstation van Heerlen uit de jaren ’50. Senden toont een selectie van zijn maquettes in de MIJNshop.

EXTRA: Bert Senden is aanwezig in de MIJNshop (in gepaste spoorwegkledij van de Staatsmijnen) op de zaterdagen 7, 14, 21 en 28 november van 14.00-16.00 om bezoekers een persoonlijke uitleg te geven over zijn maquettes.

Tentoonstelling met foto’s van Joanna Calmes

23 nov t/m 14 dec 2015 gedurende openingstijden MIJNshop
Fotografe Joanna Calmes is een ‘mijnwerkerskleinkind’, zoals ze dat zelf noemt. Haar foto’s zijn een visuele expressie van wat zij van haar opa heeft meegekregen over zijn werk in de mijnen van Zuid-Limburg: het imago van de mijnwerker, het harde werken ondergronds, de stoflongen. Al deze aspecten komen tot uiting, veelal in metaforische zin, in haar fotografie.

 

MIJNshop & MIJNcollectie

De MIJNshop (Bongerd 4, Heerlen) bied je de kans om de haute couture stukken van de MIJNcollectie van dichtbij te bewonderen. Daarnaast verkoopt de shop ook kleding geïnspireerd op het mijnverleden, speciaal ontworpen voor jou! Tevens is deze shop het informatiepunt als je meer wil weten over het Jaar van de Mijnen (M2015). Onze enthousiaste vrijwilligers uit verschillende Heerlense wijken helpen je graag verder in de shop.

Openingstijden MIJNshop: di 10.00-17.30u, do 12.00-17.00u en za 12.00-17.00u.
Lees meer over MIJNshop en MIJNcollectie.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen