Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Maand van de tattoo

30-09-2015 t/m 28-10-2015

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

De MIJNshop presenteert in oktober een themamaand. Tijdens de 'Maand van de Tattoo' vinden er drie presentaties plaats die gratis te bezoeken zijn in de MIJNshop, Bongerd 4 in Heerlen.

Tentoonstelling met schilderijen van Vincent Lancee

De Heerlense kunstenaar Vincent Lancee toont een serie van werken geïnspireerd op de donkere kant van het mijnverleden.

Tentoonstelling met foto’s van NTAN

NTAN is graffitikunstenaar, rapper van de Heerlense hiphopgroep Het VerZet en fotograaf. In de MIJNshop toont hij een serie van zijn zwart-wit foto’s over het mijnverleden van Heerlen.

Tentoonstelling met foto’s en persoonlijke verhalen rondom mensen met een mijnwerkerstattoo

Floor Noten (shopmanager van de MIJNshop) presenteert samen met de journalisten Jeroen Janssen en Dan Vanhoudt foto’s en persoonlijke verhalen van inwoners uit Heerlen en Kerkrade, over hun tatoeages die geïnspireerd zijn op het Limburgse mijnverleden. De expositie maakt het persoonlijke verhaal achter een tatoeage zichtbaar.
Met foto’s van de tatoeages van Kevin Hiemerda, Maurice Stitzinger, Wim Huiskens.

 

MIJNshop & MIJNcollectie

De MIJNshop (Bongerd 4, Heerlen) bied je de kans om de haute couture stukken van de MIJNcollectie van dichtbij te bewonderen. Daarnaast verkoopt de shop ook kleding geïnspireerd op het mijnverleden, speciaal ontworpen voor jou! Tevens is deze shop het informatiepunt als je meer wil weten over het Jaar van de Mijnen (M2015). Onze enthousiaste vrijwilligers uit verschillende Heerlense wijken helpen je graag verder in de shop.

Openingstijden MIJNshop: di 10.00-17.30u, do 12.00-17.00u en za 12.00-17.00u.
Lees meer over MIJNshop en MIJNcollectie.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen