SCHUNCK heropent – onder voorbehoud – vanaf 19 mei. Leerlingen muziek & dans zijn dan weer welkom. De bibliotheek en het museum blijven voorlopig gesloten. Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Boekpresentatie: Mam hoort weer!

SCHUNCK Glaspaleis
(Bibliotheek (+2))

21-02-2018 van 19:30 t/m 21:30

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Reserveer nu

 
  • Na het indienen van het formulier zie je direct (na enkele seconden laadtijd) dat de reservering bij ons is aangekomen.
 

Verificatie

 

Van hoortoestel tot Cochleair implantaat. Saskia Boer presenteert een young adult boek over hoe het is om slechthorend te zijn.

Hoe voelt het als je moeder slechthorend is?
Hoe lastig is de communicatie als je niet goed hoort?
Iris begrijpt niet waarom haar moeder zeurt als ze iets niet verstaat. Ze heeft toch hoortoestellen? Nou dan!
Lia vindt haar handicap wel meevallen, als iedereen maar duidelijk genoeg spreekt.

Iris en Lia schrijven allebei in hun dagboeken over dezelfde gebeurtenissen. Kan Iris begrijpen hoe het voor haar moeder is om deze handicap te hebben? Gaat Lia echt beter horen als een ze een cochleair implantaat (CI) krijgt? En wat vindt Iris’ vriendje Steven ervan?
Met achtergrondinformatie, uitleg en tips.

Boekpresentatie

Saskia wordt tijdens deze boekpresentatie geïnterviewd door Kim Noach, journalist van De Limburger. Ook komt Dyon Scheijen aan het woord om het medische aspect toe te lichten. Hij is audioloog bij Adelante Audiologie & Communicatie, locatie Hoensbroek. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en er wordt nog voorgelezen uit het boek.
Deze avond zal er een schrijftolk en een gebarentolk aanwezig zijn.

Over de auteur

Saskia Boer (1964) woont en werkt in Zuid-Limburg. Ze is al jaren slechthorend en heeft sinds begin 2015 een Cochleair Implantaat (CI). Ze miste informatie hierover voor haar dochters. Ook miste ze een jeugdboek over het hebben van een ouder met een handicap. Ze heeft dit boek geschreven voor iedereen die meer wil weten over de impact van (ernstige) slechthorendheid en voor alle tieners die een ouder met een handicap hebben. Met ‘Mam hoort weer’ schetst Saskia een reëel en informatief beeld verweven in een young adult boek.

Uit het dagboek van Iris

“In het donker van mijn slaapkamer lig ik te luisteren naar de geluiden om me heen. Buiten hoor ik het verkeer. Een auto stopt, een hond blaft. In de kamer naast me hoor ik Tessa hoesten. De wind zwiept de takken van de boom tegen het huis. Bij de buren hoor ik de wc die doorgetrokken wordt. Het zijn de vertrouwde geluiden van het huis. Morgen wordt mam geopereerd. Zou het allemaal goed gaan? Zou ze deze geluiden binnenkort ook horen?”

Hoe weinig hoor je als je ernstig slechthorend bent?

Als je je vingers in je oren doet, hoor je ongeveer 30 tot 35% minder. Iemand die zo ernstig slechthorend is als Lia hoort zonder hoortoestellen zo’n 80 tot 90 % minder. Dat is dus heel veel minder. Als je een CI hebt (en eventueel een hoortoestel aan het andere oor), kun je soms wel tot ongeveer 80% of meer weer horen, maar verstaan blijft moeilijk.

Bekijk het boek in de webwinkel

Volg Saskia Boer op haar Blog

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen