Marieke Coppens: MINE

01-07-2018 t/m 02-12-2018

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

Marieke Coppens presenteert in MINE nieuw werk als afsluiting van haar periode als artist in residence in SCHUNCK Atelier.

Marieke Coppens maakt een presentatie naar aanleiding van het archief van de anonieme wetenschapper. De wetenschapper deed 60 jaar onderzoek naar natuurlijke en onnatuurlijke geometrische vormen. Hij sprak zijn vele wetenschappelijke artikelen in en legde veel visueel vast, maar hij heeft de artikelen nooit op schrift kunnen stellen voor zijn plotselinge dood in 1998. De artikelen zijn dus nooit gepubliceerd. De wetenschapper heeft zijn levenswerk ter beschikking gesteld aan de beeldende kunst. De keuze door de nazaten viel op Marieke Coppens omdat zij jaren lang in een sekte leefde met een onnatuurlijke geometrische vorm als symbool: de zevenhoek. De enige voorwaarde voor het gebruik van het archief was dat de wetenschapper anoniem blijft, uit schaamte voor het uitblijven van de carrière waar hij op gerekend had.

Het archief is zo veelomvattend dat Marieke Coppens elke zes weken een nieuwe opstelling maakt in de presentatieruimte.

De presentatie in SCHUNCK’s +1 is de afsluiting van haar Heerlense residentie die mede mogelijk werd gemaakt door het Mondriaan Fonds.

Marieke Coppens, SCHUNCK artist in residence 2018

Marieke Coppens: MINE. SCHUNCK artist in residence 2018

 

Opening

Op zaterdag 30 juni om 17.00 uur is de officiële opening van MINE. Gelijktijdig opent ook Nomadic Mountains in de museumzaal (-1).

Met dank aan:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen