Minisymposium Genk


(C-mine cultuurcentrum Genk, grote zaal, België)

11-05-2016 van 20:15 t/m 22:00

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

In het kader van de tentoonstelling MIES & de erfenis van het modernisme worden er vier minisymposia georganiseerd in samenwerking met universiteiten in de Euregio. Het tweede minisymposium vindt plaats in het C-mine Cultuurcentrum in Genk.

RESTAURATIE DRIE MIES-MEESTERWERKEN IN CHICAGO (VS)

Veel jonge monumenten komen leeg te staan. Architectuurwijzer wil een bewustzijn én respect creëren voor ons modernistisch erfgoed. Expertise en onderzoek zijn hierbij essentieel: manieren van restauratie, herbestemming en onderhoud vragen onze aandacht.

Samen met UHasselt Faculteit Architectuur en Kunst nodigt Architectuurwijzer twee sprekers uit die dit onderwerp treffend onder de aandacht brengen.

 

Sprekers

Gunny Harboe van Harboe Architects is specialist in monumentenzorg. Hij heeft de belangrijkste projecten van Mies van der Rohe in Chicago gerestaureerd, o.a. Crown Hall, Lake Shore Drive Apartments en Carr Memorial Chapel. Hij vertelt en discussieert over de renovatie van deze drie projecten.

Tweede gastspreker is architect Menno Homan, voorzitter van de Monumenten- en Welstandscommissie in Maastricht. Homan heeft een interessante zienswijze op het omgaan met moderne monumenten. Ook is hij iets vrijer ten aanzien van het ‘conserveren’ van historische gebouwen, waarmee hij afwijkt van de zienswijze van Gunny Harboe.

Stof genoeg dus voor een boeiend debat. Wat moeten we behouden? Hoe? En waarom?

Reserveren kan via www.c-minecultuurcentrum.be of mailen naar [email protected]

 

Terugblik

Het symposium in Genk was een groot succes. Kijk hier de presentaties terug.

Lezing: De restauratie van 3 Mies-meesterwerken in Chicago from Architectuurwijzer on Vimeo.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen