Minisymposium Luik


(Universiteit Luik, faculteit architectuur, Site Jardin Botanique Rue Courtois 1, 4000 Luik.)

01-06-2016 van 19:00 t/m 21:00

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Gedurende de looptijd van de expositie worden er diverse symposia en lezingen georganiseerd waarbij deskundige sprekers dieper zullen ingaan op één of meer van de vijf Mies projecten uit de tentoonstelling. Deze symposia worden georganiseerd in samenwerking met onder andere OMA, Chipperfield Architects en Ivo Hammer op de TU’s van Eindhoven, Hasselt, Luik en Aken.

De MIES-symposia zijn erkend:
> door SBA (Stichting Bureau Architectenregister) als passende bij- en nascholing voor architecten, stedenbouwers, landschapsarchitecten en interieurarchitecten
> door de AKNW (Architektenkammer Nordrhein-Westfalen) als bijscholing (Fortbildung) voor architecten en interieurarchitecten (minisymposia: elk 2 uur, intern. Symposium 3 uur)

RESTAURATIE HAUS TUGENDHAT (BRNO) & GOLFPAVILJOEN (KREFELD), MAQUETTE OP WARE GROOTTE

In het kader van de tentoonstelling MIES & de erfenis van het modernisme worden er vier minisymposia georganiseerd op universiteiten in de Euregio. Het derde minisymposium vindt plaats in Luik/Liége.

Elk minisymposium bestaat uit twee lezingen plus discussie/nabespreking. In Luik zal Ivo Hammer, conservator-restaurator/voorzitter THICOM & Johannes en Paul Robbrecht (Robbrecht en Daem) spreken.
Bij de lezing wordt ook een film door Maarten Vanden Abeele vertoond.

Aanmelden is niet nodig, maar vol = vol.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen