Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

MODERNE TIJDEN - Lezing door Joos Philippens

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


13-11-2018 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €5,00

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Het culturele erfgoed van Heerlen staat volop in de belangstelling.
Steeds duidelijker wordt dat de disharmonie van moderne en traditionele bouwkunst het bijzondere karakter van de stad bepaalt.

Hoe moet het nu verder met de architectuur van Heerlen?

Er zijn liefhebbers van de invloeden van de Amsterdamse School (Tempsplein en Hesselleplein), de moderne bouwwerken (Peutz), wederopbouwperiode (Promenade en ‘t Loon), ‘Forumarchitectuur’  (Bisscheroux) en het Maankwartier.

Volgens Joos Philippens , journalist en schrijver, kan Heerlen de modernistische periode Van Grunsven/Peutz het beste eren door terughoudend te zijn met het neerzetten van moderne gebouwen. Kwantiteit van mindere kwaliteit doet immers afbreuk aan het tijdperk Moderne Tijden.

Hij zal tijdens de lezing ingaan op zijn boek Moderne Tijden – Peutz en Van Grunsven, bouwers van Heerlen.  Bovendien zal hij zijn beschrijving plaatsen in het bredere perspectief van de hedendaagse actualiteit.

De Vrienden van SCHUNCK architectuur nodigen U uit voor deze bijeenkomst waar ruimschoots gelegenheid is met de auteur in debat te gaan en vragen te stellen.

praktische informatie

Entrée:  €5
Vrienden van SCHUNCK gratis

Aanmelden bij: [email protected]

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen