Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Cursus muziek beluisteren: De bibliotheek van Aad

SCHUNCK Glaspaleis
(Lokaal 21)

12-05-2017 van 13:00 t/m 15:30
19-05-2017 van 09:30 t/m 12:00

Entree: €6,00

Categorie: Beeldende kunst, Educatie, Muziek

Doelgroep: Volwassenen

Sorry, maar dit formulier accepteert niet langer inzendingen.

Leer luisteren naar klassieke muziek en kijken naar kunst. Ervaar deze unieke combinatie tijdens de cursus muziek beluisteren ‘De bibliotheek van Aad’, naar de gelijknamige expositie van Aad de Haas in het SCHUNCK Glaspaleis.

Op vrijdag 12 en 19 mei geeft de curator van  Aad de Haas – De bibliotheek van Aad een rondleiding door de tentoonstelling. Docente Mirjam Erkens brengt aansluitend diverse ‘bezielde’ muziekstukken ten gehore die aansluiten op het getoonde werk van de kunstenaar. Ook geeft zij informatie over de muziek, de componisten en uitvoerende musici. Door intensief te luisteren naar klassieke muziek met daarbij deskundige uitleg en toelichtingen blijkt dat klassieke muziek lang niet zo moeilijk en ontoegankelijk is als veel mensen denken. Sterker nog, er gaat misschien wel een nieuwe wereld voor je open, zoals een deelnemer van een eerdere editie het verwoordde: “Voor mij was het vooral verrassend hoe zeer het luisteren naar de muziek van invloed was op het kijken naar de getoonde kunst. Ook omgekeerd redenerend versterkte vaak de afbeelding de beleving van de muziek.”

 

Cursus muziek beluisteren

Benieuwd?

En ben je benieuwd naar een sfeerimpressie van een eerdere cursus muziek beluisteren of reacties van deelnemers, luister dan HIER naar een impressie van L1 verslaggever Marc Teunissen.

Kosten

De cursus op 12 mei vindt plaats van 13.00-15.30 uur en op 19 mei van 9.30-12.00 uur in lokaal 21 in het SCHUNCK Glaspaleis te Heerlen.
De kosten bedragen € 6,00, inclusief koffie en thee.

De deelname voor huidige cursisten is gratis. Op deze cursus zijn de kortingsregelingen van SCHUNCK van toepassing.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen