Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Nederland Leest

01-11-2019 t/m 30-11-2019

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Volwassenen

De hele maand november extra leesplezier.

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat democratie, in 2017 robotica en in 2018 was het thema voeding. Leden en niet-leden van de bibliotheek kunnen een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee.

Cadeau van de bibliotheek

In november leest heel Nederland het geschenkboek Winterbloei van Jan Wolkers. In dit gratis boek belicht biograaf Onno Blom de schrijver en hoe hij in staat was de aarde te bewonderen. Het boek is in november gratis beschikbaar in de bibliotheek.

 

 

5 november Uur van de Buurt thema Nederland Leest

De Uur van de Buurt-bijeenkomst van 5 november zal uitgebreid aandacht geven aan Nederland Leest en het thema Duurzaamheid.

> meer info

30 november Taalcafé Extra in teken van Nederland Leest

Taalcafé Extra (speciaal voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken of schrijven) vindt vier maal per jaar plaats en volgt meestal een landelijke campagne. Dit keer behandelt Taalcafé Extra het begrip duurzaamheid, het thema van Nederland Leest in 2019.

Nederland leest! Jij ook? Duurzaamheid… wat is dat eigenlijk? Wanneer ben je duurzaam? Is duurzaam ook altijd duur?
Kom gezellig langs en proef, speel en praat mee. De koffie staat klaar.

> Meer info

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen