NIEUW: SCHUNCK Cultuurcafé

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


16-09-2021 van 16:00 t/m 17:30

Entree: gratis

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

In het SCHUNCK Cultuurcafé bespreken we kunstwerken uit de SCHUNCK collectie, lichten we een tipje van de sluier bij een nieuwe tentoonstelling en geven we het woord aan beeldend kunstenaars, schrijvers, muzikanten, dansers en architecten. We hebben ook voor kunstenaars en schrijvers uit onze eigen regio. Elke maand passeren nieuwe onderwerpen de revue die uitdagen om verder te gaan en te onderzoeken.

sep 16 / Het landschap in de kunstgeschiedenis

Tijdens deze eerste editie van SCHUNCK Cultuurcafé gaat gastspreker Arjen Prooijen dieper in op het landschap in de kunstgeschiedenis.
Daarmee sluit dit Cultuurcafé aan bij de huidige tentoonstelling in SCHUNCK Museum: Landscape works with Piet Oudolf & LOLA

 

Arjen Prooijen neemt ons mee in  ”Het landschap in de kunst”. Nadat hij zijn visie deelt, is er alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema.
Hoe denken wij over de rol van het landschap in de kunst, wat zijn onze inzichten en gedachten?

 

TICKETS

Bestel een gratis ticket via de button ‘koop ticket’ en je weet zeker dat je erbij kunt zijn op 16 september.


Foto: Piet Oudolf

SCHUNCK Cultuurcafé

Het SCHUNCK Cultuurcafé vindt elke 3e donderdag van de maand plaats in het Glaspaleis, met steeds wisselende thema’s op het gebied van kunst en cultuur.

Als er een plek is in Heerlen waar je omringd wordt door kunst en cultuur dan is het wel SCHUNCK Glaspaleis. Het museum, de bibliotheek maar ook SCHUNCK muziek en dans nodigen eenieder uit tot verrijking of verdieping.

Graag nodigen we bezoekers ook uit om ons Cultuurcafé te bezoeken, een plek waar we praten over kunst en cultuur. Maar meer dan alleen kunst en cultuur, is het cultuurcafé ook een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Je kunt hier informatie ophalen of informatie brengen.

Meer informatie over SCHUNCK Cultuurcafé >> 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen