Onze vestigingen blijven gesloten tot en met 15 maart 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Omarm me – Driver’s Seat x Aad de Haas

SCHUNCK Glaspaleis, Aad de Haas Zaal (0, richting Muziekschool)


16-06-2020 t/m 23-08-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

OMARM ME

“In de armen van m’n lief
en m’n lief in de mijne.
In de armen van een goede vriend
of die van m’n ouders.
Omarm de situatie
en omarm het vreemde “

De presentatie

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, Heerlen

Aad de Haas, Malchus, inkt op Ino-Shi papier, Collectie SCHUNCK, GH94.98, fotografie Foto Studio 10 bv, Heerlen

De jongeren van Driver’s Seat presenteren een selectie kunstwerken van Aad de Haas uit de collectie van SCHUNCK. Eigenlijk had het een echte tentoonstelling moeten worden waarin Driver’s Seat met werken van Aad de Haas een nieuw, eigen, verhaal zou vertellen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten; de
voorbereidende werkzaamheden konden van afstand niet goed uitgevoerd worden en lange tijd was het onduidelijk wanneer het museum weer open kon
gaan.

Driver’s Seat liet zich niet uit het veld slaan en maakte in de tussentijd een serie audiofragmenten voor de Onzichtbare Collectie*. Ieder lid koos een favoriet werk van Aad de Haas en omschreef dit op zijn of haar eigen manier. Beluister hier de audiofragmenten >>

Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me - Onzichtbare collectie

Toen bleek dat SCHUNCK haar deuren weer mocht openen, werd besloten de tentoonstelling te presenteren in aangepaste vorm. De geselecteerde grafieken en tekeningen zijn zorgvuldig gekozen door de Driver’s Seat-leden. Het zijn uitsluitend zwart-wit werken, bijna allemaal te koppelen aan thema’s als macht, seksualiteit en gelijkheid. Ze gaan over de wereld om ons heen, over hoe we omgaan met anderen en hoe we kijken naar onszelf.

 

Ook de werken die in de audiofragmenten beschreven worden, zijn te bekijken. We dagen je uit om eerst de fragmenten te beluisteren, en dan de presentatie te bezoeken. Herken je de werken uit de omschrijvingen?

 

 

praktische informatie

Je kunt de presentatie gratis bekijken op dinsdag tot en met zondag van 12.00 – 17.00 uur in de Aad de Haas zaal. Je vindt deze in de onderdoorgang op de begane grond. De audiofragmenten kun je natuurlijk ook op iedere andere plek beluisteren.

 

* De Onzichtbare Collectie is een verzameling audio-opnames waarin vertellers hun favoriete visuele kunstwerk beschrijven. Marres, huis voor hedendaagse kunst in Maastricht, roept iedereen op om mee te doen en zo kunst samen beschikbaar te maken voor elkaar. De audiofragmenten die Driver’s Seat maakte, worden ook in deze collectie opgenomen.

 

 

Over Driver's Seat

Driver's Seat combi beeld 2019-2020Driver’s Seat geeft jongeren de kans om mee te denken over wat er in SCHUNCK gebeurt, over wat er in de ‘kunstzinnige scene’ van Heerlen gebeurt. Een plek achter het stuur. Een zitplaats aan tafel. Dat is wat Driver’s Seat te bieden heeft. Eens een keer zelf ervaren hoe het er achter de schermen van de kunst- en cultuurwereld aan toe gaat.

Voor meer informatie over Driver’s Seat en over het ontwikkelproces rondom Omarm me klik je hier.

 

 

 

 

 

 

 

Aad de Haas - 100 jaar

 

Omarm me is gemaakt in aanloop op de 100e verjaardag van Aad de Haas. Op 30 december 2020 zou deze markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in VenloMuseum van Bommel van Dam in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen