Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle vestigingen gesloten en activiteiten gecanceld in de periode 16 maart – 1 juni 2020. Wij onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten later doorgang te laten vinden. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Omarm me – Driver’s Seat x Aad de Haas

SCHUNCK Glaspaleis, Aad de Haas Zaal (0, Muziekschool)


16-06-2020 t/m 23-08-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Volwassenen

In het kader van het jubileum Aad de Haas 100 jaar cureert Driver’s Seat, de jongerengroep van SCHUNCK, een tentoonstelling met kunstwerken uit de collectie Aad de Haas. Op eigen wijze maken zij, met veelal zwart-wit werk van De Haas, nieuwe verhalen die aansluiten bij de actualiteit. Een jonge generatie maakt nader kennis met het werk en leven van deze kunstenaar en nodigt uit om mee te gaan in deze hervertelling.


Deze tentoonstelling is onderdeel van het themajaar Aad de Haas – 100 jaar. Een samenwerkingsverband tussen SCHUNCK Museum in Heerlen, het Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam ter ere van het 100 jarige jubileum van de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots: Aad de Haas.

praktisch

Openingstijden:
Deze tentoonstelling kun je bezichtigen op di-zo 12:00u – 17:00u in de Aad de Haas zaal in de onderdoorgang op de begane grond.

Audio:
Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me - Onzichtbare collectieBij de fysieke tentoonstelling maakten de jongeren een serie audiofragmenten voor de Onzichtbare Collectie*. Ieder Driver’s Seat-lid koos een favoriet werk van Aad de Haas en omschreef dit op zijn of haar eigen manier. Zonder het kunstwerk persé te zien, kun je luisteren naar hun woorden waarin de kunstwerken beschreven en bevraagd worden en op een bijzondere manier tot leven komen. In de woorden van Driver’s Seat-lid Ploen: “Aad de Haas zei tegen mensen als ze vragen hadden over zijn werk; ‘Kijk maar’. Dus zeg ik nu tegen jullie ‘Luister maar’.” Beluister de audiofragmenten >>

* De Onzichtbare Collectie is een verzameling audio-opnames waarin vertellers hun favoriete visuele kunstwerk beschrijven. Marres, huis voor hedendaagse kunst in Maastricht, roept iedereen op om mee te doen en zo kunst samen beschikbaar te maken voor elkaar.

 

aad de haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in VenloMuseum van Bommel van Dam in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen