Onze vestigingen blijven gesloten tot en met 15 maart 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me - Onzichtbare collectie

Audiofragmenten voor thuis


25-05-2020 t/m 23-08-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

OMARM ME

“In de armen van m’n lief
en m’n lief in de mijne.
In de armen van een goede vriend
of die van m’n ouders.
Omarm de situatie
en omarm het vreemde “

Driver's Seat X Aad de Haas - Omarm me - Onzichtbare collectie

In de aanloop naar 100 jaar Aad de Haas zijn de jongeren van Driver’s Seat zelf aan de slag gegaan om een eigen een tentoonstelling, Omarm me, samen te stellen met werken van Aad de Haas.

Ze waren goed op weg, maar toen kwam corona… De opening van de tentoonstelling Omarm me werd uitgesteld en uitgesteld… Een hoop onzekerheid, en ook wel een beetje frustratie. Het bleef lang onduidelijk wanneer musea weer open zouden gaan.

Maar Driver’s Seat zou zou Driver’s Seat niet zijn als ze ook aan deze situatie niet een creatieve draai zouden geven. In plaats van een fysiek tentoonstelling maakten de jongeren een serie audiofragmenten voor de Onzichtbare Collectie*. Ieder Driver’s Seat-lid koos een favoriet werk van Aad de Haas en omschreef dit op zijn of haar eigen manier. Zonder het kunstwerk te zien, kun je luisteren naar hun woorden waarin de kunstwerken beschreven en bevraagd worden en op een bijzondere manier tot leven komen. In de woorden van Driver’s Seat-lid Ploen: “Aad de Haas zei tegen mensen als ze vragen hadden over zijn werk; ‘Kijk maar’. Dus zeg ik nu tegen jullie ‘Luister maar’.”

* De Onzichtbare Collectie is een verzameling audio-opnames waarin vertellers hun favoriete visuele kunstwerk beschrijven. Marres, huis voor hedendaagse kunst in Maastricht, roept iedereen op om mee te doen en zo kunst samen beschikbaar te maken voor elkaar.

 

 

Goed nieuws!

Binnen de corona maatregelen mag de tentoonstelling Omarm me toch fysiek openen! Dus ben je benieuwd geworden naar de besproken kunstwerken? Vanaf 16 juni kun je de tentoonstelling die is samengesteld door Driver’s Seat gratis bekijken in de Aad de Haas ruimte in het SCHUCNK Glaspaleis. Lees meer >>

Deze activiteit is een voorloper op het jubileum Aad de Haas – 100 jaar. Een samenwerkingsverband tussen SCHUNCK Museum in Heerlen, het Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam ter ere van het 100 jarige jubileum van de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots: Aad de Haas.

 

Over Driver's Seat

Driver's Seat combi beeld 2019-2020Een plek achter het stuur. Een zitplaats aan tafel. Dat is wat Driver’s Seat je te bieden heeft. Eens een keer ervaren hoe het er achter de schermen van de kunst- en cultuurwereld aan toe gaat.

Meer informatie over Driver’s Seat en over het ontwikkelproces rondom Omarm me vind je hier:

Driver’s Seat

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen