Feestelijke opening

14-12-2018 van 16:00 t/m 19:00

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Genodigden, Volwassenen

Buurtsteunpunt Bibliotheek Heerlerbaan The Flash.

In SCHUNCK Bibliotheek Heerlerbaan The Flash openent een van de 14 buurtsteunpunten van Heerlen en omgeving. Eind juni opende het eerst steunpunt al aan de Kasteel Hoensbroeklaan in Hoensbroek. Nu is SCHUNCK aan de beurt.

Drijvende kracht achter dit vernieuwende zorginitiatief is Heerlen Stand-By!; het samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsinstellingen in de gemeente Heerlen. Een van de belangrijkste doelstellingen van Heerlen Stand-By! is zorgen dat mensen optimaal ondersteund worden en dat ze gestimuleerd worden om het vooral zelf te doen, daar waar het kan. De buurtpunten spelen daarin een belangrijke rol. Eén aanspreekpunt voor mensen uit de buurt met vragen, problemen of ideeën. Wat het ook is, in het buurtpunt wordt samen naar een antwoord of oplossing gezocht. De professionals zijn er ook, maar alleen als het echt nodig is.

Het mooie aan de realisatie van deze buurtpunten is dat er zij aan zij gewerkt wordt door buurtbewoners en professionals van zorg- en welzijnsinstellingen om een buurtpunt in te richten. Samen nadenken over wat er nodig is? Welk aanbod moet er zijn en welke sfeer moet een buurtpunt uitstralen?

In samenwerking met:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen