Feestelijke opening

SCHUNCK Bibliotheek Heerlerheide Gen Coel


15-11-2018 van 10:00 t/m 11:30

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Genodigden, Volwassenen

Bibliotheekvestiging Heerlerheide

Gen Coel

In hartje Heerlerheide ligt Gen Coel; een glazen ‘koeltoren’, als verwijzing naar het mijnverleden. Vanaf de presentatie van de bijzondere architectuur van dit gebouw, is Gen Coel een icoon. Maatschappelijk vastgoed als plek voor samenzijn, ontmoeting en samenwerking. Aan die samenwerking binnen Gen Coel is de afgelopen periode een extra impuls gegeven.
De bibliotheek is verplaatst met een nieuwe entree vanaf het Corneliusplein. De inrichting is vernieuwd en aangepast. In de nieuwe situatie is er meer ruimte voor ontmoeting en (educatieve) activiteiten, passend bij de maatschappelijke functie van de bibliotheek. De toegang tot de bibliotheek willen we daarom ook zo laagdrempelig en vindbaar mogelijk maken.
Dit als aanvulling op het Corneliushuis, het door Chapeau Catering geëxploiteerde gemeenschapshuis dat plaats biedt voor het rijke verenigingsleven van Heerlerheide.
Schunck, Corneliushuis en Chapeau Catering hebben het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe gezamenlijke toekomst voor Gen Coel waarbij samenwerking binnen dit gebouw voor de buurt centraal staat. Bij dit proces werden en worden zij gefaciliteerd door gebouweigenaar Weller en de gemeente Heerlen.
Een nieuwe start die op 15 november 2018 gevierd zal worden. Om 10.00 uur is de officiële opening en daarna is er voor de buurt en andere geïnteresseerden open dag met verschillende activiteiten.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen