Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle vestigingen gesloten en activiteiten gecanceld in de periode 16 maart – 1 juni 2020. Wij onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten later doorgang te laten vinden. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Openingsevent Parels

De Vondst Heerlen
(Raadhuisplein 20 )

03-04-2020 van 14:00 t/m 17:00

Categorie: Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

Wat kan een kunstwerk voor je betekenen? En welk werk zou je laten zien in een tentoonstelling als je de rol van curator mocht vervullen? Met deze vraag in het achterhoofd doken bewoners van Parc Imstenrade in verschillende sessies in de gemeentelijke collectie SCHUNCK. Het resultaat is een door de bewoners gecureerde collectiepresentatie bij De Vondst (museumzaal, voormalig Stadsgalerij Heerlen).

Openingsevent

Noteer alvast in de agenda:
Wees welkom op vrijdag 3 april 2020 bij De Vondst, voor de opening van deze bijzondere tentoonstelling.

Exact tijdstip volgt.
Programma volgt.

Achtergrond

Het idee ontstond enerzijds vanuit de wens van de bewoners van Parc Imstenrade om meer betrokken te zijn bij de gemeentelijke collectie SCHUNCK en anderzijds vanuit het uitgangspunt van SCHUNCK om het maatschappelijk belang van de kunstcollectie te versterken. Om de collectiewerken dichter bij het publiek te brengen, zodat de mensen van wie deze collectie is – de gemeentelijke collectie is immers in beginsel van alle Heerlenaren! – ook de kans krijgen om de kunstwerken te leren kennen.

Praktische informatie

Parels; Parc Imstenrade kiest uit collectie SCHUNCK
Locatie: De Vondst Heerlen (museumzaal voormalig Stadsgalerij Heerlen)
Opening: vrijdag 3 april 2020 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen