Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Patienta - Mike Kramer

Sint Cunibertuskerk Wahwiller


30-12-2020 van 13:00 t/m 14:00
30-12-2020 van 15:30 t/m 16:30

Entree: €7,50

Categorie: Beeldende kunst, Feest / Event, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

 

 

Muziekvoorstelling door klankkunstenaar Mike Kramer

Foto deel van de kruiswegstaties in de St. Cunibertuskerk, fotografie: SCHUNCK.

Ter ere van de 100ste verjaardag van beeldend kunstenaar Aad de Haas organiseert SCHUNCK op locatie St. Cunibertuskerk in Wahlwiller een live-uitvoering van de compositie ‘Patientia’. Voor de compositie heeft klankkunstenaar Mike Kramer zich laten inspireren door de kruiswegstaties en muurschilderingen van Aad de Haas die de kerk in Wahlwiller kenmerken. In de vertaling van de compositie naar de uitvoering zijn geen ‘echte’ instrumenten gebruikt. Er wordt enkel gebruik gemaakt van synthetische instrumenten, concrete geluiden en stemmen. Patienta heeft binnen verschillende contexten andere betekenissen. Kramer verkoos n.a.v. de kruiswegstaties de betekenis te leggen tussen kalmte en lijdzaamheid. De uitvoering is een samenwerking tussen SCHUNCK, Cultura Nova, Intro Situ en de Cunibertuskerk Wahlwiller.

 

over de maker

Mike Kramer is (geluids)kunstenaar en werkzaam als artistiek leider bij stichting (h)ear. De stichting presenteert klankkunst en experimentele muziek.  via concerten, performances, lezingen, workshops en het cureren van exposities met klankkunst als rode draad. Daarbij is Kramer programmamaker en live-opnametechnicus bij de Concertzender.

 

 

 

 

 

 

 

jubileum aad de haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen