Patientia - Mike Kramer

Sint Cunibertuskerk Wahwiller


04-09-2021 van 12:15 t/m 14:30
04-09-2021 van 14:45 t/m 16:30

Entree: €7,50

Categorie: Beeldende kunst, Feest / Event, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Senioren, Volwassenen

In een totaalbeleving van compositie, architectuur en een quadrofonische opstelling, raakt klankkunstenaar Mike Kramer je met zijn sferische spel van soms rauwe en soms engelachtige klanken.

 

Let op: de bussen vertrekken om 12:15 en 14:45 uur bij SCHUNCK

 

Muziekvoorstelling door klankkunstenaar Mike Kramer

Foto deel van de kruiswegstaties in de St. Cunibertuskerk, fotografie: SCHUNCK.

Ter ere van de 100ste verjaardag van beeldend kunstenaar Aad de Haas organiseren SCHUNCK en CULTURA NOVA op locatie St. Cunibertuskerk in Wahlwiller een live-uitvoering van de compositie ‘Patientia’.

Tijdens de live-uitvoering wordt gebruik gemaakt van een quadrafonische opstelling; de muziek en geluiden worden dus vanuit vier verschillende hoeken ervaren. Daarmee zal een optimaal dialoog ontstaan tussen het geluid van de compositie en de bestaande architectuur. Het sferisch spel tussen de verschillende klanken, soms rauw, soms engelachtig, en het beeld en de atmosfeer van het interieur zorgen mede voor een rijke totaalervaring.

Voor de compositie heeft klankkunstenaar Mike Kramer zich laten inspireren door de kruiswegstaties en muurschilderingen van Aad de Haas die de kerk in Wahlwiller kenmerken. In de vertaling van de compositie naar de uitvoering zijn geen ‘echte’ instrumenten gebruikt. Er wordt enkel gebruik gemaakt van synthetische instrumenten, concrete geluiden en stemmen. Patientia heeft binnen verschillende contexten andere betekenissen. Kramer verkoos n.a.v. de kruiswegstaties de betekenis te leggen tussen kalmte en lijdzaamheid.

De uitvoering is een samenwerking tussen SCHUNCK, Cultura Nova, Intro in Situ en de Cunibertuskerk Wahlwiller.

 

over de maker

Mike Kramer is (geluids)kunstenaar en werkzaam als artistiek leider bij stichting (h)ear. De stichting richt zich op klankkunst en experimentele muziek. (h)ear organiseert concerten, performances, lezingen, workshops en cureert exposities met klankkunst als rode draad. Daarbij is Kramer programmamaker en live-opnametechnicus bij de Concertzender.

www.h-ear.org

www.concertzender.nl/programma_maker/mike-kramer

Praktische informatie

Verkoop:

De tickets zijn INCLUSIEF busvervoer naar Wahwiller vanuit Heerlen en retour.
Tevens zal op de dag van de uitvoering in Wahlwiller de cd Patientia van Mike Kramer te koop zijn.

Busvervoer

Voor beide uitvoeringen organiseren SCHUNCK en Cultura Nova busvervoer vanuit Heerlen naar Wahwiller en retour.

  • Voor de uitvoering van 13:00 uur vertrekt de bus om 12:15 bij het SCHUNCK Glaspaleis (Bongerd). Na afloop van het optreden zal de bus om 14:15 weer terug naar Heerlen rijden.
  • Voor de uitvoering van 15:30 uur vertrekt de bus om 14:45 bij het SCHUNCK Glaspaleis (Bongerd). Na afloop van het optreden zal de bus om 16:45 weer terug naar Heerlen rijden.

Wil je liever met eigen vervoer? Dan is dat natuurlijk mogelijk. De bus vertrekt op aangegeven tijdstip met de aanwezige reizigers.

jubileum aad de haas - 100 jaar

Op 30 december 2020 zou Aad de Haas, de markante, non-conformistische Limburgse kunstenaar met Rotterdamse roots, 100 jaar zijn geworden. Om de kunstenaar te eren organiseren SCHUNCK Museum in Heerlen, Limburgs Museum in Venlo en Chabot Museum in Rotterdam een estafette aan tentoonstellingen en programmering om Aad de Haas en zijn werk vanuit verschillende perspectieven te belichten.

Bekijk het volledige programma van Aad de Haas – 100 Jaar hier >>
Of bekijk onderstaande programmafolder:

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen