Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

14e Peutz lezing - Janneke Bierman

SCHUNCK Glaspaleis
(Filmzaal (+5))

21-11-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €10,00

Categorie: Architectuur, Feest / Event

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Sorry, maar dit formulier accepteert niet langer inzendingen.

Fascinatie voor techniek en het maak-proces in architectuur.

Joep Jacobs – Entreehal Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch (2013)

In deze 14e Peutz-lezing zal Bierman ingaan op de waarde en waardering van jong erfgoed in Nederland. Zoals het werk van Peutz pas vrij recent (internationale) waardering kreeg, zo is er steeds meer werk van architecten dat geherwaardeerd wordt.

De vraag is hoe om te gaan met die opnieuw ontdekte gebouwen: verbouwen, verduurzamen, restaureren of transformeren? Wat zijn de afwegingen en criteria? Hoe krijg je in complexe processen opdrachtgevers, gebruikers, beleidsmakers, bouwers en vooral de publieke opinie mee?

Mede aan de hand van architectuur voorbeelden uit het werk van Bierman Henket architecten zal Janneke Bierman verschillende aspecten van waardering en hergebruik van jong erfgoed uiteenzetten.

Janneke Bierman - Bierman Henket architecten

Joep Jacobs – Entreepaviljoen Musea Zutphen (2017)

Joep Jacobs – Beurs van Berlage (2016)

Janneke Bierman, dochter van een Heerlenaar en een Treebeekse, groeide op onder de rook van de VOLVO-fabrieken in Sint-Truiden en Helmond. Haar fascinatie voor techniek en het maakproces kreeg vorm toen zij in Eindhoven architectuur studeerde bij professor Hubert-Jan Henket.

Na haar afstuderen in 1995 werkte zij een aantal jaren voor FBW architects in Tanzania en voor DAT architecten in Tilburg.
In 2000 begon zij als architect voor Hubert-Jan Henket architecten BNA in Esch, in 2005 werd zij directeur-eigenaar van Bierman Henket architecten. Daarnaast is zij voorzitter van de subcommissie Centrum van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Amsterdam en voorzitter van de stichting Rietveld Schröderhuis.

Bierman Henket architecten werkt met 25 getalenteerde ontwerpers en bouwkundigen aan opgaven op het grensvlak van restauratie, transformatie en nieuwbouw in de bestaande, veelal monumentale omgeving. Recente werken van het bureau zijn de herinrichting van het entreegebied Beurs van Berlage, de verbouwing van het Anne Frank Huis, de nieuwe Openbare Bibliotheek Deventer, cultuurcluster Hof van Heeckeren in Zutphen, het Onderwijsmuseum De Holland in Dordrecht, het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch en Museum De Fundatie in Zwolle.

Peutz Lezingen

Architect Frits Peutz (1896-1974) heeft inhoud gegeven aan het streven van Heerlen een moderne stad te maken. Als hommage aan Peutz is zijn naam gekoppeld aan de jaarlijkse Peutz-lezing omtrent architectuur, georganiseerd door de Vrienden van SCHUNCK.

Vrienden van SCHUNCK

Ben jij een liefhebber van architectuur, beeldende kunst, taal & literatuur en muziek & dans? Wil je bijdragen aan cultuur in Parkstad Limburg? En meedenken over de activiteiten van SCHUNCK? Word dan lid van Vrienden van SCHUNCK

Tip: als je nu lid wordt betaal je slechts de helft van de prijs voor de rest van het jaar. 

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen