Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Peutz lezing 2020 - F.P.J. Peutz. Een 'Heerlens' architect

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


01-11-2020 van 14:00 t/m 16:00
03-11-2020 van 20:00 t/m 22:00
06-11-2020 van 14:00 t/m 16:00
04-11-2020 van 10:00 t/m 12:00

Entree: €8,00

Categorie: Architectuur

Doelgroep: Jongeren, Professionals, Volwassenen

* uitverkocht *
In november 2020 vindt een nieuwe editie van de immer drukbezochte Peutz-lezing plaats: de 17e editie! Dit maal spreekt Ton van Mastrigt in het Auditorium van het Glaspaleis, in verschillende kleine groepen, over:
F.P.J. Peutz 'Een Heerlens Architect'.

Alle lezingen uitverkocht

1 november 14 uur
3 november 20 uur
4 november 10 uur
6 november 10 uur

Spreker: Ton van Mastrigt

De 17e Peutz-lezing is een bijzondere lezing in een bijzondere tijd. De lezingenreeks begon in 2003 met naamgever Frits Peutz en de stad Heerlen. Inmiddels hebben vele vermaarde sprekers hun verhaal over, en visie op, architectuur verteld. Dit jaar spreekt Ton van Mastrigt, stedenbouwkundige en voormalig stadsbouwmeester van Heerlen over het werk van Peutz.

Veel van zijn werk is in Heerlen gerealiseerd en het fenomeen Peutz leeft er nog steeds voort. De Peutz-driehoek: Bioscoop Royal – Glaspaleis Schunck – Raadhuis, vormt een concentratiegebied waarin recreatieve, economische en culturele krachten worden gebundeld. Recente ontwikkelingen zijn niet los te zien van zijn architectuur.

De lezing vindt plaats in het auditorium (+5) van het Glaspaleis. 

 

corona maatregelen

We houden actief alle corona-voorschriften in de gaten voor uw en onze veiligheid. Mocht er een wijziging zijn waardoor de lezing, waarvoor u kaarten heeft gereserveerd, niet door kan gaan, dan berichten wij u via de mail en krijgt u uw geld retour gestort.

Vrienden van SCHUNCK

De Peutz-lezing wordt georganiseerd door de Vrienden van SCHUNCK. Een club die zich inzet voor het bevorderen van de belangstelling voor alle kunstvormen waarop het culturele centrum SCHUNCK zich richt, en het tot stand brengen van kruisbestuiving tussen deze kunstvormen. Voor Vrienden van SCHUNCK is deze lezing voor €4,- bij te wonen.

Meer weten? Kijk dan op: https://schunck.nl/vrienden/ 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen