Piet Oudolf en LOLA

05-06-2021 t/m 17-10-2021

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Professionals, Volwassenen

Koop ticket

In search of Sharawadgi. Met bijdragen van Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic, Sanne Vaassen.

De tentoonstelling is nu te zien in de museumzaal van het Glaspaleis. Vergeet niet vooraf online tickets te reserveren.

Landscape works with Piet Oudolf & LOLA   

In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. Piet Oudolf is Nederlands’ bekendste tuinontwerper en realiseerde beroemde projecten zoals de High Line in New York.  

De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot.  

Kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic, Sanne Vaassen bieden met nieuw en bestaand werk een bijzonder perspectief op zowel de praktijk van het landschapsontwerp als op grotere vraagstukken zoals klimaatopwarming en de werking van de natuur op onze gezondheid.   

 

Meer over Piet & LOLA

Piet & LOLA bij SCHUNCK >> 

 


© Piet Oudolf

 

publicatie

Cover LOLA oudolf newIn samenwerking met uitgeverij nai010 presenteert SCHUNCK een gelijknamige publicatie die vanaf de opening van de tentoonstelling beschikbaar zal zijn.
Vooruit bestellen?
Dat kan hier  >>

 

 

 

 

 

Partners

IBA Parkstad 

Deze tentoonstelling komt tot stand naar aanleiding van het IBA Parkstad Expojaar. Voor IBA Parkstad werken Piet en LOLA’ samen aan de toekomstige Leisure Lane, het 33 km lange fietspad door de mooiste natuur van Parkstad, en aan de aanleg van de beplanting rond Kasteel Etzenrade. In de tentoonstelling een presentatie van beide projecten. 

Het IBA expojaar vindt plaats van juli 2021 tot en met augustus 2022

Elements

ELEMENTSDeze tentoonstelling is onderdeel van het samenwerkingsverband ELEMENTS waarin hedendaagse kunst- en cultuurinstellingen in Nederlands Limburg, Belgisch-Limburg, Luik en Noordrijn-Westfalen programmeren rondom een element verbonden aan de regio. Tijdens ELEMENTS zetten we de grondstoffen, het verleden en heden, en de prestaties van de Euregio in een conceptueel kader. Hiermee krijgen de samenwerkende instellingen de vrijheid om de elementen van de Euregio te interpreteren en programmeren.  

 

2021: Ode aan het Nederlandse landschap

2021 is het landelijk themajaar Ode aan het Nederlandse landschap waarbinnen het bijzondere landschap dat kunstenaars al eeuwen inspireert in de schijnwerpers wordt gezet om cultuur en natuur met elkaar te verbinden.

 

 

 

Heerlen

Limburg
 

 


 

NAI010

 

 

 

 

 

 

Mondriaan

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen