Onze vestigingen blijven gesloten tot 25 mei 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Piet Oudolf en LOLA

08-06-2021 t/m 17-10-2021

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Professionals, Volwassenen

In search of Sharawadgi. Met bijdragen van Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic, Sanne Vaassen.

Landscape works with Piet Oudolf & LOLA   

In Search of Sharawadgi laat de ideeën en dromen zien van Piet Oudolf en LOLA Landscape Architects. Piet Oudolf is Nederlands’ bekendste tuinontwerper en realiseerde beroemde projecten zoals de High Line in New York.  

De tentoonstelling neemt bezoekers mee op reis en toont de transformatie van publieke tuinen en landschappen over de wereld. Van de High Line in New York, de tuinen van Hauser & Wirth in Somerset, de Star Maze in Tytsjerk naar de Leisure Lane in Parkstad. Maak kennis met het ultieme visioen van Piet Oudolf en LOLA voor de toekomst: een wereldbos tegen de opwarming van de aarde. Een droom die kan beginnen in ieders tuin, klein of groot.  

Kunstenaars Joseph Beuys, Kie Ellens, Anne Geene, Giuseppe Licari, Geert Mul, Darcy Neven, Vijai Patchineelam & Adrijana Gvozdenovic, Sanne Vaassen bieden met nieuw en bestaand werk een bijzonder perspectief op zowel de praktijk van het landschapsontwerp als op grotere vraagstukken zoals klimaatopwarming en de werking van de natuur op onze gezondheid.   

 

publicatie

In samenwerking met uitgeverij nai010 presenteert SCHUNCK een gelijknamige publicatie die vanaf de opening van de tentoonstelling beschikbaar zal zijn. Vooruit bestellen? Dat kan hier  >>

IBA Parkstad 

Deze tentoonstelling komt tot stand naar aanleiding van het IBA Parkstad Expojaar. Voor IBA Parkstad werken Piet en LOLA’ samen aan de toekomstige Leisure Lane, het 33 km lange fietspad door de mooiste natuur van Parkstad, en aan de aanleg van de beplanting rond Kasteel Etzenrade. In de tentoonstelling een presentatie van beide projecten. 

Het IBA expojaar vindt plaats van juli 2021 tot en met augustus 2022

Elements

Deze tentoonstelling is onderdeel van ELEMENTS, een samenwerkingsverband tussen kunst- en cultuurinstellingen in Limburg, Belgisch-Limburg, Luik en Noordrijn-Westfalen. Tijdens ELEMENTS zetten we de grondstoffen, het verleden en heden, en de prestaties van de Euregio in een conceptueel kader. Hiermee krijgen de samenwerkende instellingen de vrijheid om de elementen van de Euregio te interpreteren en programmeren

2021: Ode aan het Nederlandse landschap

2021 is het landelijk themajaar Ode aan het Nederlandse landschap waarbinnen het bijzondere landschap dat kunstenaars al eeuwen inspireert in de schijnwerpers wordt gezet om cultuur en natuur met elkaar te verbinden.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen