Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Poefel PLaza - Simone Schuffelen

SCHUNCK Glaspaleis
(Vitrine)

20-12-2020 t/m 24-01-2021

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Feest / Event

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Poefel Plaza is een oliebollenkraam zonder gebak,
maar met een heerlijk zachte vulling.

Een bombastische, kleurrijke memory lane van kunstenaar Simone Schuffelen waarin ze reflecteert op het 30-jarig bestaan van Cultura Nova. De vitrine van SCHUNCK Glaspaleis biedt het podium voor deze performance die je niet onberoerd zal laten. Het is een peepshow, een kijkdoos en een theatervoorstelling in één. Wees voorbereid op een kerst zonder cadeaus en zonder familie, in een kleurrijke en extravagante etalage waar het warm is en je op kunt genieten van een show waar niks te koop is.

Schuffelen is beeldend kunstenaar, maar omschrijft zichzelf als artiest, comedian, multitalent en fulltime human and lover. Haar werk laat zich niet onder één noemer vangen. De ene keer is ze dragqueen Lady Louise, de andere keer zanger bij LosDQ. Eén ding is duidelijk: de rode lijn in haar werk is de persoonlijkheid van Simone zelf. Met absurdistische advertenties in de publieke ruimte, swingende talkshows, once in a lifetime dinners of feestelijke, doorgaans extravagante optredens gaat Simone het gesprek aan met het publiek.

Simone Schuffelen

Simone Schuffelen (1994, Voerendaal) woont en werkt in Maastricht. Na een studie aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design richting Fine Arts in 2017 ontving ze in 2020 een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds.

Meedoen aan de performance?

Simone Schoffelen geeft je de kans om mee te doen met haar performances. Wil je vanuit muziek, dans of theater deelnemen aan een performance van maximaal 10 minuten? Meld je dan aan vóór 15 december via: [email protected]. Houd de website van SCHUNCK in de gaten voor meer informatie over de tijden en dagen van de performances.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen