SCHUNCK heropent – onder voorbehoud – vanaf 19 mei. Leerlingen muziek & dans zijn dan weer welkom. De bibliotheek en het museum blijven voorlopig gesloten. Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Push and Pull #09 - Hunger For Life - Performance

SCHUNCK Glaspaleis


10-03-2016 van 20:30 t/m 22:00

Entree: €12,50

Categorie: Beeldende kunst, Dans

Doelgroep: Volwassenen

Hunger For Life is een interactieve en interdisciplinaire (dans-)voorstelling ontstaan uit de samenwerking van beeldende kunstenaars, dansers, musici en filmers. De performance wordt mede mogelijk gemaakt door Schrit_tmacher en wordt aangevuld met een workshop 'voguing' en een tentoonstelling.

Performance

Erich Weiss & The Playground Project uit Berlijn presenteren op 10 maart de happening annex het visuele bewegingsgedicht ‘Hunger For Life’ in de Centrale hal van het SCHUNCK Glaspaleis.

De performance volgt de sporen van de Latijns-Amerikaanse ‘echo’ van Dada en is initieel ontwikkeld voor de ruimtes van het Museo Experimental EL ECO in Mexico DF. Na de première komt Hunger For Life direct naar Heerlen. Vervolgens reist het stuk, dat reeds in 2015 een Tryout had in het roemruchte Cabaret Voltaire Zürich, internationaal verder.

‘Hunger For Life’ is een interactieve en interdisciplinaire (dans-)voorstelling ontstaan uit de samenwerking van beeldende kunstenaars, dansers, musici en filmers.

 

DeelnemersPush-and-Pull-9-Hunger-For-Life-web

Kunstenaars: Erich Weiss, Nils Nova
Dansers: The Playground Project – Josh Johnson, Dominique Ofelia Rosales, Georgina Philp aka Leo Melody,  Corey Scott-Gilbert
Musici: Asia Argento, Rainier Lericolais, Kris Be/CCR
Filmmakers: Zachary Kerschberg, Dmitri Makhomet

 

Praktische informatie

Push and Pull #09 – Hunger For Life –  performance
Donderdag 10 maart – 20.30 uur
Locatie: SCHUNCK Glaspaleis
Tickets: € 12,50
Reserveren via Parkstad Limburg Theaters.

Combitickets voor de performance én de workshop vogueing kosten € 15,00.

 

Aanvullende informatie

De performance wordt aangevuld met een workshop ‘voguing’ op woensdag 9 maart en de tentoonstelling Reflection in de Vitrine (0) van het SCHUNCK Glaspaleis. Lees hier meer over deze onderdelen. 

 

De performance wordt mede mogelijk gemaakt door Schrit_tmacher
schrit_tmacher logo PP Hunger for Life

 

 

 

 

Erich Weiss

Bij de performance presenteert kunstenaar Erich Weiss een interventie in de Centrale hal van SCHUNCK die bestaat uit 3 stapels posters die door de bezoeker gratis mogen worden meegenomen. Deze installatie verwijst naar de soortgelijke werken van kunstenaar Felix Gonzales- Torres en ook naar de bepaalde ‘copyleft’ producties met de tekst van Lawrence Weiner.

Op de posters staan de woorden ‘Hunger’ en ‘Life’ in de befaamde typografie van het gelijknamig tijdschrift. Dit is een verwijzing naar de titel ‘Hunger For Life’ die de kunstenaar op 10 maart in SCHUNCK presenteert: een dansperformance met dansers van ‘The Playground Project’ uit Berlijn. De derde poster is een naaktfoto van Natasja Kinski, waarop haar borsten ‘gecensureerd’ lijken door sterren.

 

Push and Pull

Dit initiatief is onderdeel van de Push and Pull. Met Push and Pull lanceert SCHUNCK een nieuwe reeks van tentoonstellingen die de interactie tussen publiek en hedendaagse kunst centraal stelt.

Ga naar het overzicht van alle Push and Pull tentoonstellingen en evenementen.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen