Onze vestigingen blijven gesloten tot 25 mei 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Push and Pull #5 - Expert meeting

07-04-2015 van 10:30 t/m 16:00

Entree: €7,50

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Docenten en leid(st)ers, Volwassenen

Inschrijven Push and Pull #5 - Expertmeeting

Op dinsdag 7 april 2015 organiseert SCHUNCK een tweede expert meeting. Thema van deze dag is ‘Interactie en de grenzen van het (museale) instituut’. Vier experts gaan aan de hand van een aan hen voorgelegde vraag de discussie met elkaar én met het publiek aan. U bent van harte welkom om met ons hierover van gedachten te wisselen.

interactie bij kunsttentoonstellingen

Welke rol kan de bezoeker bij een kunsttentoonstelling eigenlijk hebben? Is een tentoonstelling interessanter als je actief aan de slag kunt? Beleef je tentoonstellingen anders wanneer je er iets van jezelf aan toe kunt voegen? Begrijp je kunstwerken beter als het kijkproces op een niet-passieve manier plaatsvindt? Zijn musea gebaat bij het vragen van een actieve houding van bezoekers? Hoe waardevol zijn bezoekersbijdragen aan de beleving van het geheel? Wat vindt het publiek er eigenlijk zelf van?

 

Experts

Edwin Jacobs, Algemeen directeur Centraal Museum Utrecht. Bij het Centraal Museum werkt hij intensief aan een nieuwe vorm van publieksparticipatie genaamd “The Museum as a Workshop”.

Mirjam van Tilburg, Onafhankelijk kunsteducator, docent en opgeleid als beeldend kunstenaar. Mirjam richt zich op strategieën uit de kunst om educatie opnieuw te definiëren. Haar workshop start met een vraag ‘Waar vind overdracht plaats?’.

Marjelle van Hoorn, Gastdocent minor Publiek en Participatie aan de Reinwardt Academie. Marjelle doceert over de grenzen en de waarde van participatie en wat dit betekent voor (aankomende) erfgoedprofessionals.

Loek Grootjans, Kunstenaar. Alles wat gelieerd is aan Loek en zijn wereld, wordt opgeslagen, geregistreerd en gearchiveerd.

Jean Boumans, Gespreksleider. Inhoudelijk adviseur en lid van de redactiegroep van Push and Pull.

 

Programma

10.30u   Inloop met koffie/thee
11.00u    Spreker 1
11.30u    Spreker 2
12.00u   Spreker 3
12.30u   Spreker 4
13.00u   Lunch (is bij de prijs inbegrepen)
13.45u   Discussie
14.45u   Interactieve workshop
15.30u   Conclusies/aanbevelingen met koffie/thee
16.00u   Einde

 

Ga naar het overzicht van alle Push and Pull tentoonstellingen en evenementen >>

 

Bijschrift bij de afbeelding: Mirjan van Tilburg tijdens een sessie van 24 uur om het fenomeen school te her-denken. Een samenwerking van The New School Collective en VMBO RVC De Hef te Rotterdam. Foto: Aad van Hoogendoorn.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen