Onze vestigingen blijven gesloten tot 25 mei 2021.
Kijk op schunck.nl/corona voor de actuele status en specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Push and Pull #7 - SUPERNOVA

27-06-2015 t/m 06-09-2015

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Met zijn ambitie om kunst en leven samen te brengen, werd Allan Kaprow een sleutelfiguur in de beweging die kunst vanuit de tentoonstellingsruimte letterlijk naar de straat bracht. Zijn ‘happenings’ confronteerden de toevallige aanwezigen ter plekke, evenwel als het publiek dat via de media van de gebeurtenissen hoorde. Dit gebeurde allemaal op het snijvlak van beeldende kunst en theater.

Push and Pull #07

Push and Pull #07 – SUPERNOVA is onderdeel van de tentoonstelling ‘SUPERNOVA – een bizarre verzameling van rare gebeurtenissen’ en verkent de publieke ruimte als terrein voor performantere, artistieke interactie en plaats dit in een historisch perspectief. Er zijn bijvoorbeeld affiches te zien van 25 jaar Cultura Nova en is er ruimte om deze bewogen Cultura Nova periode te overdenken in het Pauze Huisje van kunstenaar Lieke Benders.

Kunstenaar Mette Sterre (1983) heeft in de Push and Pull ruimte een mobiele werkplaats ingericht. Geïnspireerd door de beeldtaal van Dogroep heeft zij een sculptuur bedacht waar iedereen aan mag mee ‘bouwen’.  Help mee met het maken van dit masker. Het masker wordt tijdens een optreden van Mette Sterre op het theaterfestival Cultura Nova gedragen

Push and Pull Werkplaats Mette Sterre SUPERNOVA

 

Hoe werkt het?

Kom naar het Glaspaleis en bouw mee aan het masker. Je vindt alle materialen in de Push and Pull ruimte op de eerste verdieping van het Glaspaleis (+1).

Stap 1: Bekijk eerst het instructiefilmpje en zie hoe Mette Sterre het zelf doet.
Stap 2: Pak een strook plastic uit één van de dozen. De strook bestaat uit één geheel, we noemen dit een lus. Deze lus is nodig zodat je de strook kunt vastknopen aan het paarse raster dat op de tafel ligt.
Stap 3: Maak een knoop: van bovenaf steek je de lus van plastic door een vakje in het raster, sla één vakje over en laat de lus weer naar boven komen, zodat je weer aan de bovenkant van het raster bent. Open de lus en haal de rest van de plastic strook erdoorheen. Kijk nog even naar het filmpje om te zien hoe het werkt.
Stap 4: Ga zo verder en maak je eigen kleurenpatroon met meer stroken plastic.

Je kunt iedere dag aan de sculptuur komen werken. Vind je het leuk om kunstenaar Mette Sterre persoonlijk te ontmoeten? Kom dan op zaterdag 29 augustus of donderdag 3 september en werk samen met haar aan het ámasker’.

 

SUPERNOVA

Op het snijvlak van beeldende kunst en theater is de tentoonstelling ‘SUPERNOVA – Een bizarre verzameling van rare gebeurtenissen’ ontstaan. De theatrale tentoonstelling recapituleert de meest memorabele momenten rond 25 jaar ‘Cultura Nova’ en plaatst deze in een breder perspectief van de internationale ontwikkelingen in theater, beeldende kunst en publieke ruimte.

De tentoonstelling brengt ook een levend archief van documentair materiaal, nooit eerder vertoonde, autonome filmbeelden van onder andere de beginperiode van het befaamde theatergezelschap ‘Dogtroep’. Zij waren meerdere malen te gast was op ‘Cultura Nova’ en brachten, samen met andere internationaal doorgebroken gezelschappen, bijzondere kijkspektakels.

De expositie wordt aangevuld door pop up-performances en her-uitvindingen door jonge kunst- en theatermakers van nu. Een verzameling van sprekende objecten en interactie met het publiek.

 

Ga naar het overzicht van alle Push and Pull tentoonstellingen en evenementen.

Lees meer over de tentoonstelling ‘SUPERNOVA – een bizarre verzameling van rare gebeurtenissen’.

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen