Rockopera 'EVE, Storm is coming'

08-10-2021 van 20:00 t/m 22:00
10-10-2021 van 19:30 t/m 21:30

Categorie: Dans, Feest / Event, Muziek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Op vrijdag 8 oktober 2021 vindt de wereldpremière plaats van de rockopera EVE, Storm is coming in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Twee dagen later wordt de tweede voorstelling van deze bijzondere productie opgevoerd in Schouwburg Venray.

Rockopera EVE storm is coming

EVE, Storm is coming...

Angst en hoop. Macht en onmacht. Het heden en de toekomst. Alles komt samen in deze grootse rockopera.

Het verhaal

Vader Eli en moeder Lisa zijn dolgelukkig met hun dochter Eve. Ondanks de verhardende wereld, zien ze de toekomst zonnig tegemoet.

Totdat Eve op haar 16e door een noodlottig ongeval in het ziekenhuis belandt en hersendood wordt verklaard. Machines houden haar in leven.

Haar vader Eli, van beroep game designer, ontwikkelt een digitaal leven van Eve in de vorm van een app met haar foto’s en video’s.

Dankzij een baanbrekende methode blijkt het mogelijk om via elektroden in de hersenen te communiceren met het brein van Eve. Door een technische storing overlijdt de menselijke Eve, maar wordt haar geest gekoppeld aan de app op Eli’s telefoon.

Terwijl een door zichzelf uitgeroepen wereldleider deze techniek inzet om de wereld zoals wij die kennen, te vernietigen, ontstijgt Eve haar vorm van kunstmatig intelligente. Ze transformeert naar een pure vorm van energie. Het prille begin van een nieuwe wereld lijkt geboren…

Meer over rockopera 'EVE, Storm is coming'

Deze voorstelling is bijzonder omdat het een geheel Limburgse productie is. SCHUNCK, de veelzijdige culturele instelling uit Heerlen, is initiatiefnemer én producent. Het verhaal is geschreven door muzikant en componist Hans Lenssen, afkomstig uit Horst. Lenssen componeerde ook alle muziekstukken voor de rockopera.

Lees hier het laatste nieuws over EVE

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen