Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Rondleiding door de jojostad

19-09-2020 van 12:00 t/m 13:30
19-09-2020 van 14:30 t/m 16:00
04-10-2020 van 14:00 t/m 15:30
18-10-2020 van 11:30 t/m 13:00

Entree: gratis

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

* IN VERBAND MET DE NIEUWE RICHTLIJNEN RONDOM HET CORONA-VIRUS IS DE RONDLEIDING VAN 18 OKTOBER 2020 GEANNULEERD *

Op vakantie ontdek je vaak een nieuwe stad of een nieuwe regio. Maar hoe goed ken je je eigen streek? Wij dagen je uit om Heerlen (opnieuw) te ontdekken.

Heerlen door de ogen van Jan Rothuizen

Tijdens een gratis rondleiding door de stad, onder leiding van een gids, zie je Heerlen door de ogen van kunstenaar Jan Rothuizen. Je komt langs nieuwe en oude plekken, leert van alles over de verkenningstocht van Jan in Heerlen en wij zijn benieuwd naar jouw blik op de stad! 

 

Praktische informatie

  • Aanmelden voor de rondleiding kan door een e-mail sturen naar [email protected]. Vermeld hierin duidelijk je naam, gewenste datum, aantal deelnemers en je telefoonnummer. Je ontvangt van ons een bevestiging.
  • De rondleiding is bedoeld voor volwassenen. Kinderen zijn ook van harte welkom. De uitleg zal voor hen dan iets aangepast worden.
  • De wandeling duurt 1,5 uur. Begin- en eindpunt is het SCHUNCK Glaspaleis.
  • Er is een minimum van 5 deelnemers. In verband met de corona-maatregelen kunnen er maximaal 10 personen mee lopen.
  • Deelname op de geplande data is gratis.
  • Komt een andere dag beter uit? Een rondleiding op maat is altijd mogelijk. De kosten hiervoor zijn € 135,-. Wil je deze mogelijkheid bespreken? Neem dan contact op via [email protected].

 

 

Bekijk hier alvast een voorproefje van de rondleiding

Over Jan Rothuizen en zijn zwevende installatie Souvenir

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) presenteert Souvenir, een installatie van zwevende lampionnen in de vitrine van SCHUNCK. De lampionnen zijn een visueel verslag van wandelingen die hij maakte door Heerlen. De vormen en teksten refereren aan de etalages en ramen van deze stad.

Rothuizen is vooral bekend van de Zachte Atlas, een verzameling getekende plattegronden waarin hij niet alleen tekent en beschrijft wat er is, maar ook wat hij denkt, voelt en vermoedt. De verhalen die hij in zijn werk over plekken vertelt, laten zich lezen zoals landkaarten, zonder vaststaand begin of einde.

Meer informatie vind je hier >>.

 

Nog meer uitjes

Ben je benieuwd wat je deze zomer nog meer kunt beleven in Heerlen en het Glaspaleis? Klik dan hier voor een overzicht >>.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen