Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn onze diensten en activiteiten gedeeltelijk en onder bepaalde restricties geopend. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Rondleiding door de jojostad

26-07-2020 van 11:30 t/m 13:00
02-08-2020 van 11:30 t/m 13:00
09-08-2020 van 11:30 t/m 13:00
23-08-2020 van 11:30 t/m 13:00

Entree: gratis

Categorie: Architectuur, Beeldende kunst, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Op vakantie ontdek je vaak een nieuwe stad of een nieuwe regio. Maar hoe goed ken je je eigen streek? Wij dagen je uit om Heerlen (opnieuw) te ontdekken.

Heerlen door de ogen van Jan Rothuizen

In een rondleiding door de stad, onder leiding van een gids, laten we je Heerlen zien door de ogen van Jan Rothuizen. We komen langs nieuwe en oude plekken, vertellen over de verkenningstocht van Jan in Heerlen en we zijn benieuwd naar hoe jij de stad ziet! 

 

Praktische informatie

  • Aanmelden voor de rondleiding kan door een e-mail sturen naar [email protected]. Vermeld hierin duidelijk je naam, gewenste datum, aantal deelnemers en je telefoonnummer. Je ontvangt van ons een bevestiging.
  • De rondleiding is bedoeld voor volwassenen. Kinderen zijn ook van harte welkom. De uitleg zal voor hen dan iets aangepast worden.
  • De wandeling duurt 1,5 uur (11.30-13.00 uur). Begin- en eindpunt is het SCHUNCK Glaspaleis.
  • Er is een minimum van 5 deelnemers. In verband met de corona-maatregelen kunnen er maximaal 10 personen mee lopen.
  • Deelname op de geplande data is gratis (26 juli, 2 augustus, 9 augustus of 23 augustus 11:30 t/m 13:00 uur).
  • Komt een andere dag beter uit? Een rondleiding op maat is altijd mogelijk. De kosten hiervoor zijn € 135,-. Wil je deze mogelijkheid bespreken? Neem dan contact op via [email protected].

 

 

 

Over Jan Rothuizen en zijn zwevende installatie Souvenir

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) presenteert Souvenir, een installatie van zwevende lampionnen in de vitrine van SCHUNCK. De lampionnen zijn een visueel verslag van wandelingen die hij maakte door Heerlen. De vormen en teksten refereren aan de etalages en ramen van deze stad.

Rothuizen is vooral bekend van de Zachte Atlas, een verzameling getekende plattegronden waarin hij niet alleen tekent en beschrijft wat er is, maar ook wat hij denkt, voelt en vermoedt. De verhalen die hij in zijn werk over plekken vertelt, laten zich lezen zoals landkaarten, zonder vaststaand begin of einde.

Meer informatie vind je hier >>.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen