Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

De Schrijfclub SCHUNCK - VOL

19-09-2019 t/m 18-06-2020

Entree: €175,00

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Koop ticket

Wordt dit het jaar dat je écht leert schrijven?

De Schrijfclub is VOL! Wil je op de reservelijst komen of op de hoogte worden gehouden van een volgende editie? Mail dan even met [email protected]

Wie schrijft er dit jaar mee? Na het succes van vorig jaar kun je je bij SCHUNCK weer inschrijven voor De Schrijfclub die start in september 2019. Met maximaal tien cursisten (deze groep stroomt altijd snel vol…) ga je een jaar tegemoet waarin je je eigen schrijftalent leert te ontdekken. Eén keer per maand kom je samen in het SCHUNCK Glaspaleis om je literaire creaties te bespreken.

Docenten Emile Hollman en Petra Quadvlieg – beiden schrijver en journalist – verzorgen elk vijf bijeenkomsten waarin je ontdekt hoe leuk het is om samen te schrijven. Je werkt aan een opdracht of een eigen stuk naar keuze: een verhaal, reisverslag of een roman… Samen bediscussieer je elkaars teksten en kom je erachter wat je mooi vindt en wat niet. Schrijfplezier staat voorop!

Naast je eigen stuk werk je ook aan een gezamenlijk Schrijfclub-verhaal, waarvan elke cursist één hoofdstuk voor zijn of haar rekening neemt. Aan het eind van het jaar wordt dit gepubliceerd in een speciale SCHUNCK-editie.

Docent
Emile Hoffman en Petra Quaedvlieg

Duur
10 x 2 uur

Dag / tijd
Donderdagavond 19:30u – 21:30 uur (evt. uitloop tot 22:00 uur)

Data
19 september 2019 t/m 18 juni 2020
(19 sept, 17 okt, 21 nov, 19 dec, 16 jan, 20 feb, 19 mrt, 16 apr, 28 mei en 18 jun)

Locatie
SCHUNCK Glaspaleis      

Extra info
Desgewenst kan de cursus worden afgesloten met een toets en/of dictee. Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Kosten
€175,- / € 150,- voor leden van Parkstad Limburg Bibliotheken. Inschrijven met korting is alleen mogelijk bij de receptie van het SCHUNCK Glaspaleis.

Over Emile Hollman
In 2011 debuteerde hij met zijn roman Zilver & Antraciet en in 2015 verscheen het verhalenboek Entre chien et loup dat hij samen met schilder Gèr Boosten maakte. Als journalist werkt hij onder meer voor Zuiderlucht en Radar Limburg. Hij is als docent verbonden aan de Schrijversacademie, aan de Schrijfschool van Centre Céramique en samen met collega Petra Quaedvlieg organiseert hij De Schrijfclub bij SCHUNCK.

Over Petra Quaedvlieg
Van 1997 tot 2012 werkte ze als correspondent in Johannesburg en Shanghai, waar ze schreef voor Nederlandse en Vlaamse (dag)bladen (o.a. Het Parool, de Volkskrant, NRC Handelsblad, De Morgen) en publiceerde twee non-fictie boeken: In Shanghai (2009) en Fanie en Rose (2010). Vanaf die tijd werkt ze als schrijver en docent, onder andere bij De Schrijfclub van SCHUNCK.

Redactie New York Times

Redactie New York Times. Foto Pixabay

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen