Schrijversbezoek Philip Dröge

SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


08-11-2021 van 19:30 t/m 21:00

Entree: €5,00

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

Koop ticket

Schrijver Philip Dröge vertelt over zijn nieuwe boek Moederstad. Hij bespreekt zijn reis naar Jakarta, op zoek naar sporen van zijn voorouders die al in de 17e eeuw naar Batavia kwamen.

Schrijver Philip Dröge is 80% Europees, 9,5% Indonesisch, 9,5% Chinees en 1% Papoea. Een ‘volbloed Indo’ zoals ze maar op één plek ter wereld gemaakt werden: Batavia, oftewel het huidige Jakarta.
In zijn nieuwe boek Moederstad reist hij af naar Jakarta, op zoek naar sporen van zijn voorouders die al in de 17e eeuw naar Batavia kwamen. Via de verhalen van die verre familieleden – van een slaafgemaakte uit Soembawa tot aan een moordlustige Duitse soldaat – vertelt Dröge de bijzondere geschiedenis van wat hij ‘de mooiste stad die Nederland nooit heeft gehad’ noemt.

 

Tijdens dit schrijversbezoek gaat moderator Barbara Strating in gesprek met Philip Dröge over zijn boek. Over het thema en zijn persoonlijke reis.

Internationaal scholierenproject

Het schrijversbezoek van Philip Dröge is een onderdeel van een internationaal scholierenproject over het thema Kolonisatie. Scholieren uit Nederland, Duitsland en België maken samen een documentaire die in mei 2022 te zien zal zijn.

Deelnemende scholen:

  • Broekland college Hoensbroek
  • Grotius college Heerlen
  • Berufscollege Aachen
  • Scholengroep Go! Next uit Hasselt.

 

Over Philip Dröge

Philip Dröge is schrijver, columnist en journalist.
Van hem verschenen de historische boeken Moederstad, De schaduw van Tambora, Moresnet en Pelgrim. Daarnaast schreef hij de korte verhalen Barbarenzaken en De Republiek Groningen.
Zijn boeken zijn vertaald in het Duits en Italiaans en werden genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs en de Libris Geschiedenis Prijs.

 

 

Over Barbara Strating

Barbara Strating werkt als programmamaker, moderator en schrijver op de raakvlakken van wetenschap, de kunsten en onze samenleving.
Ze studeerde filosofie en cultuurwetenschappen in Nijmegen.

Coronamaatregelen

Wij zijn gebonden aan restricties door de landelijke coronarichtlijnen.

Ben je 13 jaar en ouder? Dan moet je volgens deze richtlijnen voor bezoek aan dit optreden een coronatoegangsbewijs laten zien. Vanaf 14 jaar is het tonen van een geldig ID-bewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) daarbij ook verplicht.

We vragen je om het coronatoegangsbewijs te laten zien bij de ingang.

 

 

Nederland Leest

Dit event is onderdeel van de themamaand Nederlands Leest:
Eén boek, duizend gesprekken. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Kom tijdens de themamaand Nederland Leest naar de bibliotheek en krijg het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis cadeau. Bezoek daarnaast de activiteiten die de bibliotheek organiseert rondom Nederland Leest waarbij ontmoeting en debat centraal staan.
Lees meer > 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen