Schwellmann Ambiance | Mike Moonen

SCHUNCK Glaspaleis
(Vitrine)

07-11-2021 t/m 13-02-2022

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Beeldend kunstenaar Mike Moonen (1990, Heerlen) vervreemdt op een swingende manier. Zijn werk loopt uiteen van installaties tot collages met tekeningen, foto’s, animaties, beelden, muziek en magazines. Geen ruimte of object is ongeschikt. Een opgezet veulen, een springkussen voor een rodeostier of een uitgebreide collectie aanstekers: Mike gaat er het liefst meteen mee aan de slag.

Iconische vormen uit de pop- en straatcultuur én banale huis- tuin- en keukenvoorwerpen komen veel voor in zijn collages en installaties. Hij verzamelt, duwt, schuift en verhuist totdat het schuurt en wringt. In dat proces schraapt Mike de uiterste hoeken van zijn hersenen om jou de voorkant van de onderkant te laten voelen. In de vitrine van SCHUNCK presenteert hij de installatie SCHWELLMANN AMBIANCE. Met keukens, waterfonteinen en witgoed. En natuurlijk een zwangere hamster…

Gedurende de looptijd van de installatie verzorgt Mike diverse diners uit het kookboek dat hij samen met de band LosDQ maakt.

 

 

 

Mike Moonen

Mike Moonen (Heerlen, 1990) studeert in 2014 af aan de Maastrichtse kunstacademie. In 2017 wint hij de Hermine van Bers Beeldende Kunstprijs en ontvangt hij de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds. Zijn werk wordt in diverse solo- en groepstentoonstellingen getoond.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door mike moonen (@blod_heinie)

Opening: zondag 7 november

 

 

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen