Vanwege de maatregelen die SCHUNCK heeft genomen tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle vestigingen gesloten en activiteiten gecanceld in de periode 16 maart – 1 juni 2020. Wij onderzoeken de mogelijkheden om de activiteiten later doorgang te laten vinden. Lees schunck.nl/corona voor alle actuele informatie.

Souvenir – Jan Rothuizen

SCHUNCK Glaspaleis
(Vide)

19-04-2020 t/m 23-08-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst

Doelgroep: Volwassenen

Heerlen opgetekend in een driedimensionale installatie.

In de vitrine van SCHUNCK maakt beeldend kunstenaar Jan Rothuizen de grote driedimensionale installatie ‘Souvenir’. Op geheel eigen wijze gaat Rothuizen met dit werk in dialoog met Heerlen, vanuit observaties die hij in de stad opdoet.

Rothuizens tekeningen en animaties brengen vaak plekken in beeld met opvallende maatschappelijke dynamieken. Hij beschrijft zijn manier van werken als een vorm van echolocatie: zijn aanwezigheid heeft impact op de omgeving en de omgeving verandert hem ook. Hij wandelt door de stad en tekent zijn belevenissen, ontmoetingen en associaties. Zo maakt hij ook iedere maand een tekening voor de Volkskrant van een plaats of een object. Zijn werken laten niet alleen zien wat er is, maar ook hoe mensen ermee omgaan en het ervaren.

 

 

opening

Op 19 april om 15:00 uur opent de installatie gelijktijdig met Heerlen Rooftop Uit je dak tentoonstellingIk en mijzelf  – Toon Tellegen & Ingrid GodonWandschildering: George Korsmit-Homage to the Soul & Driver’s Seat x Aad de Haas.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen