Souvenir – Jan Rothuizen

SCHUNCK Glaspaleis
(Vide)

08-06-2020 t/m 30-11-2020

Entree: gratis

Categorie: Beeldende kunst, Lopende expositie

Doelgroep: Volwassenen

Heerlen opgetekend in een driedimensionale installatie.

Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) presenteert Souvenir, een installatie van zwevende lampionnen in de vitrine van SCHUNCK. De lampionnen zijn een visueel verslag van wandelingen die hij maakte door Heerlen. De vormen en teksten refereren aan de etalages en ramen van deze stad.

Rothuizen is vooral bekend van de Zachte Atlas, een verzameling getekende plattegronden waarin hij niet alleen tekent en beschrijft wat er is, maar ook wat hij denkt, voelt en vermoedt. De verhalen die hij in zijn werk over plekken vertelt, laten zich lezen zoals landkaarten, zonder vaststaand begin of einde.

Zijn tekeningen verschijnen maandelijks in de Volkskrant en in boekvorm. Onlangs verscheen een tekening van Rothuizen over Heerlen in de Volkskrant. In 2011 maakte hij een tekening in Hoensbroek. Beide tekeningen zijn te zien in de vitrine.

Werk van Rothuizen was te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam, in Caïro en in het New Museum, het MOMA in New York.

september 2020 - lampionnen ter adoptie *uitverkocht*

Als eigenaar van een uniek kunstwerk, breng jij dit ‘souvenir’ terug de stad in!

De kleurrijke lampionnen die beeldend kunstenaar Jan Rothuizen (1968) verwerkte in zijn installatie Souvenir reizen terug de stad Heerlen (en omstreken) in. Geïnteresseerden adopteerden een lampion voor een symbolisch bedrag van €25, €35 of €45 en wordt onderdeel van dit bijzondere kunstproject. Het bedrag dat je betaalt voor de adoptie laten we terugvloeien naar het project.
Meer informatie hier >>

augustus 2020 - Rondleiding door de jojostad

Rondleiding door de jojostad

juli 2020 - Officiële opening van de tentoonstelling

juni 2020 - Heerlen in de zachte Atlas

De tekening die in juni in de Volkskrant verscheen over Jojo-stad Heerlen is vanaf vandaag ook in beperkte oplage als zeefdruk in de museumshop verkrijgbaar.

Jan Rothuizen
“Jojo stad” Heerlen juni 2020
zeefdruk
50 x 35 cm
verkoopprijs: € 22,50

13 juni 2020 - Jan Rothuizen over zijn kijk op de stad Heerlen

In het L1 Cultuurcafé vertelt Jan Rothuizen over zijn kijk op de stad Heerlen.
Luister hier de uitzending van 13 juni 2020 terug. 

25 mei 2020 - start opbouw

In de week van 25 mei start Rothuizen met de opbouw van de installatie in de vitrine. De kleurrijke lampionnen krijgen hun plek in de bijna 30 meter lange vitrine van het SCHUNCK Glaspaleis.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen