Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Taal maakt je rijker! Doe mee met het Roda JC Taalcafé

Parkstad Limburg Stadion


04-10-2017 van 19:00 t/m 21:00

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Laaggeletterden

Roda JC Taalcafé in het Parkstad Limburg Stadion.

Taal maakt je gezond, gelukkiger en rijk!

Op 4 oktober aanstaande organiseren stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij, Stichting Lezen en Schrijven en SCHUNCK een bijzondere editie van het Taalcafé in het Parkstad Limburg Stadion. Bezoekers aan het Taalcafé gaan met profvoetballers Nathan Rutjes en Daryl Werker in gesprek over het thema laaggeletterdheid en communicatie in de voetbalwereld. Hoe belangrijk is taal voor jou in het dagelijks leven? Thuis, in je vrije tijd en op je werk. Taal maakt je gezond, gelukkiger en rijk! Ervaar en doe mee . Deelnemers aan deze unieke Roda JC Taalcafé kunnen kennismaken met het Taalcafé. Wil jij een potje taalvoetbal spelen met Nathan Rutjes of met Daryl Werker een spelletje boggle of scrabble spelen schrijf je dan in, het taalcafé is bedoeld voor 16-plussers.

Programma

18.45 uur – 19.00 uur: Ontvangst in Business Club
19.00 uur – 19.30 uur: Nathan Rutjes en Daryl Werker aan de bal
19.30 uur – 20.00 uur: Taalcafé aan tafel
20.00 uur – 20.45 uur: Taalcafé vervolg op het veld
20.45 uur – 21.00 uur: Afronden taalcafé in Business Club
21.00 uur: Uitreiken taalheld certificaat van afronding

Nathan Rutjes en Daryl Werker

Nathan Rutjes_1648588Speciale gasten tijdens dit Roda JC Taalcafé zijn de spelers Nathan Rutjes en Daryl Werker. Rutjes werd in 2016 verkozen als ‘Maatschappelijk Speler Eredivisie’ en is inmiddels een graag geziene gast op radio en TV. Rutjes is een voetballer die zich erg bewust is van zijn voorbeeldrol in de samenleving. Daryl Werker is een maatschappelijk betrokken voetballer uit de eigen Roda JC Voetbalacademie, die naast zijn actieve voetbalcarrière tevens een universitaire studie geneeskunde volgt. Daryl Werker: “Één op de zes mensen in Parkstad is laaggeletterd en dat aantal is te hoog. Daarom vind ik het ontzettend goed dat de taalcafés in Parkstad zich inzetten tegen laaggeletterdheid. Het is fantastisch dat allochtone Nederlanders met enthousiasme aan het taalcafé deelnemen. Mijn wens is dat ook autochtone laaggeletterden de stap nemen om de Nederlandse taal beter te beheersen door deel te nemen aan de verschillende taalcafés. Hopelijk werkt het Roda JC Taalcafé drempelverlagend voor inwoners van Parkstad en komen ze op 4 oktober een kijkje nemen.”

Deelnemen

Wil jij deelnemen aan het Roda JC Taalcafé in het Parkstad Limburg Stadion? Schrijf je dan vóór maandag 2 oktober in via [email protected]
Er is plek voor maximaal 100 personen, vol is vol!!

Het Roda JC Taalcafé wordt mede mogelijk gemaakt door stichting Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij, Schunck* en stichting Lezen en Schrijven.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen