Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Tako Rietveld

SCHUNCK Glaspaleis
SCHUNCK Glaspaleis, Auditorium (+5)


10-05-2017 van 20:00 t/m 22:00

Entree: €5,00

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Docenten en leid(st)ers, Volwassenen

Aanmelding lezing Tako Rietveld

 
  • Vul onderstaande gegevens in en geef aan met hoeveel personen je komt. Je kunt maximaal vier plaatsen reserveren / kaarten tegelijk bestellen. Na het indienen van het formulier zie je direct (na enkele seconden laadtijd) dat de reservering bij ons is aangekomen.
 

Verificatie

 

Lezing 'Geef kinderen een stem'

Kinderen zijn veel meer dan vrolijke, ondeugende, spelende wezens. Ze kijken met andere ogen naar de wereld dan volwassenen. Hun zintuigen staan wagenwijd open, vol creativiteit, positiviteit en inventiviteit. Hun meningen, visies en verhalen maken echt verschil. Waarom luisteren we dan zo zelden naar ze?

Auteur van het boek ‘Kinderen hebben nieuws’, Tako Rietveld vertelt hoe je als volwassene de juiste vragen stelt en hoe je een uitgebreid en krachtig antwoord krijgt. Hoe praat je met je kind over onderwerpen als media, nieuws, school en vriendschap? Laat je verrassen door Tako’s unieke manier van communiceren met kinderen.

Tako Rietveld binnenhof met kidsTako Rietveld in studio

 

Over Tako Rietveld - de Kindercorrespondent

Tako Rietveld is journalist, presentator en Kindercorrespondent. Ruim tien jaar deed hij in binnen- en buitenland verslag voor het NOS Jeugdjournaal. Van het Koninginnedagdrama in Apeldoorn tot de Olympische Spelen in China en het WK voetbal in Brazilië. Nu is hij de eerste en enige Kindercorrespondent ter wereld en laat hij bij grote nieuwsgebeurtenissen kinderen hun verhaal vertellen. Tako voelt zich als geen ander op z’n plek tussen kinderen en jongeren en weet net zo goed een volwassen publiek te boeien. Hij is een inspirerend en enthousiast spreker en dagvoorzitter die in duidelijke taal en met humor vertelt en samenvat.

 

Tako Rietveld studeerde in 2001 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij vond vrijwel meteen zijn plek bij het NOS Jeugdjournaal. Voor veel kinderen en hun ouders was de verslaggever en presentator niet weg te denken bij het Jeugdjournaal, toch begon Tako in 2015 voor zichzelf om kinderen overal ter wereld een stem te geven. ‘Kinderen staan vaak in het middelpunt van de belangstelling. Toch wordt er zelden echt naar ze geluisterd. En dat terwijl iedereen van hun kijk op de wereld zou kunnen leren.’ Tako Rietveld is geboren zonder rechterhand. Een handicap die hij zelf niet als handicap ziet. Het weerhoudt hem er niet van zijn dromen te volgen en waar te maken. In 2015 werd Tako Rietveld verkozen tot winnaar van de eerste TEDx Open Stage wedstrijd voor sprekers.

Als presentator weet Tako Rietveld jong en oud bij de les te houden. Met zijn humor, improvisatie en uitgebreide algemene kennis weet hij elk publiek kinderlijk eenvoudig van begin tot eind te boeien.

 

 

Tako himself

Hoi! Ik ben Tako en ik heb de Kindercorrespondent bedacht. Er wordt namelijk veel te veel over kinderen gepraat en veel te weinig met ze. Tien jaar lang was ik verslaggever voor het NOS Jeugdjournaal. Daar ontdekte ik dat kinderen veel meer te vertellen hebben dan de meeste volwassenen denken. De jeugd is een oneindige bron van inspiratie en creativiteit. Die bron moet door de meeste mensen nog ontdekt worden. Daar help ik ze graag bij.

 Prins Laurentien van Oranje-Nassau

De wereld, met al haar problemen, is helemaal ingericht en bedacht door volwassenen. Precies daarom is het zo belangrijk om naar kinderen te luisteren

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen