Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

SCHUNCK Talk Extra: Europe and interventions in public space & slam poets on Europe 

17-09-2019 van 19:30 t/m 21:30

Entree: €7,50

Categorie: Bibliotheek, Educatie

Doelgroep: Genodigden, Jongeren, Volwassenen

Koop ticket

Met Mischa Leinkauf (Berlijn) Dana Linssen (Amsterdam), film clips én slampoets.

In samenwerking met Interdisciplinary Arts (iArts Maastricht), Story-Line (Maastricht) en EuregioKultur (Aachen) organiseert SCHUNCK op 17 september een SCHUNCK Talk Extra: 

Europe and interventions in public space: een gesprek tussen artist en filmmaker Mischa Leinkauf (Berlijn) en film criticus en filosoof Dana Linssen (Amsterdam). En: slam poets on Europe. 

Mischa Leinkauf maakt deel uit van het Berlijnse kunstenaarsduo Wermke/Leinkauf. Hun nieuwste installatie, 4.Halbzeit (The Fourth Half), onlangs te zien in Ludwig Forum Aachen, onderzoekt het fenomeen van gewelddadige voetbalfans of ultras in de context van politieke opstanden. Op twee kolossale videomuren laten de kunstenaars opzwepende ultras’ zien en hun toenemende invloed in de openbare ruimte. De installatie zorgt voor een sterke fysieke en emotionele ervaring die de bezoeker door elkaar schudt. 

 4.Halbzeit (The Fourth Half) zal het startpunt zijn voor het gesprek tussen Mischa Leinkauf en Dana Linssen over Europa en de rol van kunst en activisme in publieke ruimtes. Ze laten filmfragmenten zien en bespreken de artistieke middelen waarmee verhalen verteld worden. Ze gaan in debat met het publiek, dat voor een deel uit internationale studenten van de opleiding Interdisciplinary Arts zal bestaan.  

Twee poetry slammers uit de Euregio nemen Europa op eigen wijze onder de loep. 

 Mischa Leinkauf creëert al sinds het begin van het millennium interventies in de openbare ruimte. Hij onderzoekt en beklimt verlaten en vergeten plaatsen zoals bruggen en torens, en documenteert dit op een unieke manier: een eerbetoon aan de vrijheid en schoonheid van de openbare ruimte.  

Het kunstenaarsduo Wermke/Leinkauf kreeg internationale erkenning in 2014 toen ze de Amerikaanse vlaggen op de Brooklyn Bridge verwisselden voor witteWas het een grap of een ernstige inbreuk op de beveiliging? New York was in de war, de New York City Police voelde zich in verlegenheid gebracht. In hun documentaire Symbolic Threats lieten ze zien hoe de media en het publiek reageerden op deze ‘terroristische dreiging’ in New York City. 

Dana Linssen (Amsterdam) is filosoof, filmcriticus van NRC Handelsblad, film curator en docent aan ArtEZ School of Acting. Ze ontving de Louis Hartlooper Prijs voor filmjournalistiek en de Silver Rosebud vanwege haar grote waarde voor de Nederlandse filmwereld. 

 

 

Mischa Leinkauf maakt deel uit van het Berlijnse kunstenaarsduo Wermke/Leinkauf. Foto: hun nieuwste installatie, 4.Halbzeit (The Fourth Half).

Mischa Leinkauf maakt deel uit van het Berlijnse kunstenaarsduo Wermke/Leinkauf. Foto: hun nieuwste installatie, 4.Halbzeit (The Fourth Half).

Samenwerking

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg (NL) en Literarischer Sommer (DE).

Tickets

Tickets te koop voor 7,50 euro. Tickets met korting alleen verkrijgbaar aan de kassa bij SCHUNCK aan de Bongerd 18 in Heerlen.

De gesprekken zijn in het Engels.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen