Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Sonico

01-05-2019 van 20:30 t/m 22:30

Entree: €10,00

Categorie: Muziek

Doelgroep: Jongeren, Volwassenen

Koop ticket

Sonico brengt exclusief het repertoire van de ten onrechte vergeten Argentijnse componist Eduardo Rovira, avant-gardist.

Rovira wordt gezien als “de andere Piazzolla” vanwege zijn fundamentele rol in de totstandkoming van de moderne tango tijdens de avant-garde periode in het Buenos Aires van de vroege jaren 1950. Weinig tangomuzikanten namen zoveel risico en verlegden zoveel grenzen verlegd als Eduardo Rovira. Over zijn vernieuwingen zei de grote Astor Piazzolla: “Er was een periode dat hij revolutionairder was dan ik.”

Sonico dat zijn: op viool Stephen Meyer, bandoneón Lysandre Donoso, piano Anke Steenbeke, gitaar Camilo Córdoba en de contrabas bespeelt Ariël Eberstein. In België is deze formatie een begrip; ze toeren niet geheel onverdienstelijk medio 2018 twee maanden door Argentinië; met eerste exemplaren van hun nieuwe CD onder de arm. De officiële release van «EDUARDO ROVIRA, DE ANDERE AVANT-GARDE » is maart 2019 de BOZAR, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. En de Nederlandse presentatie is op 1 mei in SCHUNCK Glaspaleis.

Meer weten over Tango Brutal?

Ga naar de website van het festival Tango Brutal.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen