Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

Treurtrippen tussen SCHUNCK en ROYAL is uitverkocht!!

SCHUNCK Glaspaleis


29-02-2020 van 13:30 t/m 16:00

Entree: gratis

Categorie: Educatie

Doelgroep: Volwassenen

Aanmelden is niet meer mogelijk! Alle tickets zijn uitverkocht.

Meld je hier aan voor de reservelijst

Mail je gegevens door naar [email protected]

Nederland is een mooi land, maar wel een heel erg aangeharkt land. Over elke vierkante meter is nagedacht en zijn talloze bestemmingsplannen geschreven.

Zodra in ons land een plek dreigt te verloederen, komen gemeentes en projectontwikkelaars onmiddellijk in actie. Daarom moeten we de plekken omarmen die zich niks van die Hollandse regelzucht lijken aan te treffen. Gebouwen die heerlijk onbekommerd staan weg te kwijnen, verloederde winkelcentra waar nog geen grootscheepse renovatieplannen voor zijn opgesteld en badplaatsen die eens iets van grandeur moeten hebben uitgestraald, maar waar nu alleen de snackbar nog goede zaken doet.

Journalist Mark van Wonderen is een groot liefhebber van dergelijke aandoenlijke treurnis en reisde het hele land af om deze plekken vast te leggen in een reisgids, Treurtrips. In deze reisgids staan de beelden van de mooiste lelijke plekken van Nederland verzameld.

Een van die plekken die van Wonderen aandoet is Heerlen. Aan mooiste lelijke plekken geen gebrek. Maar als Heerlenaar vallen deze plekken, tussen alle bouwactiviteiten en veranderingen,  je nog nauwelijks op. Tijd om deze treurige maar ook aandoenlijke plekken, voordat ze weg zijn,  weer de aandacht te geven die ze verdienen.

We starten in SCHUNCK met een interview met de auteur van Treurtrips

Mark van Wonderen. Aansluitend zal Mark een treurtrip door het centrum van de stad lopen.

We eindigen in de Royal voor een nagesprek en treurig bakje troost.

13:30 Interview in SCHUNCK

14:15 Treurtrippen door het centrum van de stad

15:00 Korte pauze met koffie in SCHUNCK / Royal

15:15 Debat

16:00 Einde

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen