Vanwege de aangescherpte maatregelen die SCHUNCK neemt tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn alle activiteiten en events voor 2020 geannuleerd. Kijk op schunck.nl/corona voor de specifieke informatie over museum, bieb, educatie, muziek en dans.

TwitterPoëzie

SCHUNCK Glaspaleis
(+1)

01-01-2018 t/m 27-01-2018

Entree: gratis

Categorie: Bibliotheek

Doelgroep: Senioren, Volwassenen

De Vrienden van SCHUNCK Taal organiseren: TwitterPoëzie

De landelijke Poëzieweek 2018 vindt plaats van donderdag 25 januari t/m woensdag 31 januari 2018. Het thema is Theater en het motto is ‘Uitstromend, in het pluche van de zaal’. De taaltak van Vrienden van SCHUNCK stelt vanaf 1 januari 2018 een dichtcompetitie open over dat thema en deze wordt op zaterdag 27 januari 2018 bekroond met een prijsuitreiking.

TwitterPoëzie, doe mee!

Met TwitterPoëzie realiseert de taaltak van Vrienden van SCHUNCK een wedstrijd waarin mensen in de regio Limburg uitgedaagd worden om een gedicht te schrijven van maximaal 140 tekens.

Vanaf 1 januari 2018 kun jij jouw gedicht inzenden op twee manieren: tweet het gedicht naar @vrvaschuncktaal of mail het gedicht naar [email protected].

De inzending sluit op donderdag 18 januari 2018 om 23.59 uur. Vervolgens zal de jury de genomineerden selecteren. De genomineerden wordt bekend gemaakt op maandag 22 januari 2018 via social media en per mail.

Jury

De jury bestaat uit: Elianne Fadaee Outan (scholiere), Barry Braeken (wethouder Cultuur Heerlen), Hilbrand Rozema (journalist Nederlands Dagblad) en Paul van Loo (zanger van Limburgse leedjes).

prijsuitreiking

Tijdens de Poëzieweek 2018 op zaterdag 27 januari 2018 om 14.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het SCHUNCK Glaspaleis. Daarbij wordt de media van harte uitgenodigd. Op deze dag kunnen bezoekers ook zelf TwitterPoëzie schrijven vanaf 11.00 uur in SCHUNCK Glaspaleis. Deze poëzie wordt gedeeld op social media. Het is geen onderdeel van de competitie, maar deelnemers krijgen wel een klein presentje.

 

Voor vragen en/of opmerkingen mail naar [email protected].
Hou voor meer informatie social media in de gaten:
Like de Facebook pagina van SCHUNCK, Vrienden van SCHUNCK en volg @vrvaschunck op Twitter.

In de media

Interview bij L1 Radio.

Up to date blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Weten waar je SCHUNCK vindt?

SCHUNCK is te vinden op 6 locaties...

Hier vind je onze: afwijkende openingstijden tijdens vakanties en feestdagen